Ћирилица Latinica
20.02.2019.
Политика

Шошкић: Полиција да одговара за бруталност, Раичевић да поднесе оставку

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Након више од четири мјесеца прича о барском вртићу и чемпресима добила је свој епилог. Штета нанешена непотребном сјечом вишедеценијски чемпреса је чин због којег наредбодавац треба да одговара, као и да нам се објелодани гдје су нестала посјечена стабла. Најмање што могу сада учинити је да се од истих направе клупе и ентеријер за будући парк и на тај начин,макар сиболично, буду враћени на своја мјеста – оцијенила је Маја Шошкић, одборница Праве Црне Горе у барском парламенту.

“Остали су дужни израду еколошког елабората за град Бар, на основу којег ће се сазнати којих још зелених површина у граду има односно нема. Поред оставке градоначелника Бара коју тражимо јер је, на првом мјесту, и дозволио масакр над чемпресима, истичемо да је неопростива и бруталност којом се полиција односила према својим грађанима, без обзира на жељен исход, жртва и непријатност коју су барани истрпјели је недопустива.

Полиција која пљује, вријеђа и омаловажава своје суграђане није полиција која чува ред и мир, већ напротив ремети га, зато сте дужни да објелоданите ко је тражио асистенцију полиције и на који начин у периоду од 17.01.2019. до 15.02.2019. Ко је донио одлуку да се асистенција полиције одобри?” – наводи Шошкић у изјави достављеној “Барском порталу".

По њеним ријечима, полиција је приликом пружања асистнције угрозила право грађана да слободно искажу своје мишљење на миран начин што је Уставом гарантовано право јер су барани штитили закон од оних који су дужни да га штите и спроводе. Одлуком да се заустави грдња вртића, наводи она, власт је спровела своју обавезу али тиме неће бити ослобођена одговорности за све почињено.

“Истовремено, не пристајемо на најаву премијера да ће се вртић градити у некој другој општини јер у Бару за то нема локације која би задовољила стандарде ДУП-а, јер грађани нису били против идеје изградње вртића, већ против изградње на мјесту које би подразумијевало већ реализовани масакр над чемпресима. Дакле, уколико се макар овлаш погледа поменути ДУП, јасно је да, ипак, постоји одговарајућа локација, одмах поред спортске дворане и ми ћемо захтијевати да се вртић за наше најмлађе суграђане ипак направи на овој, још бољој, локацији.

Чемпрес револуција је посебна јер је показала да млади људи познају своја права. Нису обесхрабрени разним покушајима опструкција њихових циљева. Одржали су лекцију сваком појединцу како се воли свој град. Достојанствено, мирно, доследно и упроно. Примјер не само Баранима, већ и цијелој Црној Гори. Живјели Чемпресари!” – закључује Шошкић у изјави коју нам је доставила.

Коментари
Sumar
Sumar: Ahahahahahaha smesni ste😂😂
20.02.2019 16:14
petko
petko: Nee ocete li mozda vi na vlast da vam ustupimo mjesto odma....
20.02.2019 16:15
SrbIN
SrbIN: Vidji Kapu bivseg liberala i ustasu a sad toboze Srbina...e ko normalan moze vjerovati njemu i Milacicu starim dukljanima?
20.02.2019 18:02
Za srbina
Za srbina: A zasto ti mislis da neko ko je u PRAVOJ CG mora biti srbin, vrlo smijesno!
20.02.2019 21:30
Љутко
Љутко: За Petka: Стиже ти твој Робинзон!!! Подмажи....
20.02.2019 23:11
Gimnazija03
Gimnazija03: Ova Maja Soskic je od prvo dana bila sa nama. ne smarajte sa tim Srbin crnogorac.
21.02.2019 01:16
Gimnazija NR
Gimnazija NR: Mozete samo da zavidite gospodinu Kapi na njegovoj dobroti i istrajnosti u ovome. I zabijte se u misiju rupu sa vasim nacionalizmom srpsko crnogorskim i svaki drugim...
21.02.2019 22:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar