Ћирилица Latinica
14.01.2021.
Политика

Шуштер: Орландић одавно требао да поднесе оставку, овако се ништа није промијенило!

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Одборник УРЕ Милош Шуштер сматра да је бивши предсједник СО Бар Мићо Орландић, који је поднио оставку 17. децембра прошле године, требало да се обрати одборницима на последњој сједници локалног парламента, као и грађанима Бара који су му дали повјерење.

"Промјене које се дешавају након његове оставке имају за циљ да се ништа не промијени. Ради се само о размјени мјеста и одлукама о томе ко ће сјести у коју клупу. Сви који су се престројили гласали су за све одлуке које су се доносиле у овој Скупштини. Да ли ће неко сједјети у петом или другом реду, мање је битно.Интересује ме због чега су се у коалицији посвађали? Сва значајнија мјеста у граду су братски подијелили. Није нико могао добити посао ко није био њима близак. И даље се држе правила да у Одбор директора мора доћи онај који нема везе с пословима који се на конкретним мјестима раде, или углавном не раде. Ту су упорни и доследни"  - оцијенио је Шуштер.

Према његовим ријечима, Орландић је требало да поднесе оставку и раније.

"Требало је да поднесе оставку кад се у овој Скупштини гласало о Маљевику, или због чињенице да никад није хтио да стави на дневни ред утрошак средстава кредита КВФ банке гдје је потрошено 16 милиона евра у Водоводу, а до данас немамо извјештај о томе гдје су те паре потрошене.

Оставку је могао поднијети и кад није тражио да се попише имовина Општине, кад није тражио да се попишу непокретности у Бару ради обрачуна и плаћања пореза на непокретност, као и када је на дневни ред прије неколико мјесеци ставио завршни рачун буџета, а није дозволио да ревизор буде присутан на тој сједници, нити је одборницима и јавности достављен извјештај ревизора, гдје пише много тога о том буџету.

Такође, требало је да поднесе оставку када је малтене током сједнице или по скраћеном поступку уврштена тачка дневног реда да се уступа право изградње водовода у Мркојевићима не знам ни сам коме и зашто, као и када је ова Скупштина усвојила најновију одлуку о ослобађању од плаћања комуналија, гдје је посебан друштвени интерес исказан за ослобађање од плаћања комуналија „сиромаха” који граде бензинске пумпе.

То су ствари које Скупштина није смјела ни ставити на дневни ред, или је морала одлучивати на начин да се макар донесу неки закључци, да се о томе поднесу информације, јер су то огромна средства на терет града" -истакао је Шуштер.

Он подсјећа да је двије године одборник у локалном парламенту.

"Ни о чему крупном овдје није било домаћинске расправе. Било је дикусија које су браниле предложене одлуке по сваку цијену, и без аргумената и с климавним аргументима" - навео је Шуштер.

Локални челници сујете да оставе код куће

"Локални парламент одавно није Скупштина грађана. Они који владају овим градом постали су представници и послушници партија које су их поставиле. Свака донијета одлука има крупне последице и не треба да прижељкују и ишчекују када ће републичка власт бити смијењена. Требало би да се позабаве својим послом, да окрену бројеве телефона тих новоизабраних људи који су дошли да раде. Овај град нема луксуз да власт прави блок против нове власти. Треба да забораве своје сујете или да их оставе кући. Ми немамо право да правимо штету граду, због тога што нам се не свиђа предсједник Владе или неки ресорни министар", поручио је Шуштер.

www.dan.co.me 

 

Коментари
Odjeljenje bezbjednosti - Pinčići
Odjeljenje bezbjednosti - Pinčići: Mićo u ovim godinama i da ode u zatvor zbog svega što je napravio i obogatio se kroz politiku enormno, nije na gubitku. Stranka mu je sad na nivou statističke greške, ali to i jeste politika ovih što mrze Crnu Goru i što su je uništili kao DPS i SD sekte - posle nas POTOP. Šušter ima solidnu "žvaku", ali ideološki isto misli Crnoj Gori što i Mićo i Branka, i Brano, i mrzni Ranja Krivomozgić. Sve je to u suštini jedna široka "koalicija" koja je protov tradicionalne i izvorne Crne Gore. Takozvani montenegrini.
14.01.2021 20:22
Додир Неба
Додир Неба: Цакан их редом кара. Потцијенили су га, па им се све вратило ко бумеранг. Тренутно је Цаканова опција у Бару политички убједљиво најстабилнија. Лелемуд је на јајима, такође.
14.01.2021 20:25
Asovic starobarski
Asovic starobarski: Lelemud, rekose, ide sa funckije, dolazi Brano Gvozdenovic umjesto njega. Brano te mu Bećka nadenu nadimak Magla Rabota. Najgori gradonačlenik koga je Bar ikad imao. Čak je i Mujo bio bolji od njega.
14.01.2021 20:33
Sutomore
Sutomore: I Šušter nije ništa bolji. Na obalu u Sutomore je podigao zgradu bez dozvole, krade struju a porez nikad nije platio. Toliko o njegovom poštenju...
14.01.2021 21:08
Obala Iva Novakovica
Obala Iva Novakovica: Tako je, Šušter se šlepa uz one komšije što uzurpiraju priobalje, pa mu super dođe da i on koristi nezakonito sve...
14.01.2021 21:10
Za Sutomore i Obalu
Za Sutomore i Obalu: Tako je bivši pobratim Jovović a sad neprijatelj uzurpirao je obalu u Sutomore sa Šušterom i ulicu na šetalište i ljeti je najveći problem ispred tog objekta. Sude se godinama jer mu je Mileta oteo poslovni prostor
14.01.2021 21:24
Vujadin Cetkovic
Vujadin Cetkovic: Cus, Lelemud. Je li to ime/nadimak za ovoga maloga gradskog gazde umisljenog ???
14.01.2021 22:43
KINSASA U IME NARODA
KINSASA U IME NARODA: Koja gomila lopova a sve kao neki veliki Crnogorci i velike patriote a o jadu zabavise Bar i barsku opstinu samo im treba baciti kosku da se jos vise posvadjaju i pocnu da iznose prljavi ves na vidjelo i onda Dtritko sto brije britko da obezbijedi autobus i pravac spuz sa tom gomilom lelemuda, lezilebovica lizoguza na ladovinu.
15.01.2021 01:04
Nole
Nole: Prosto je neverovatno da najbogatiju opštinu u Cg resursima koja ima Luku, železnicu, dvije obale su pretvorili u grad gladnih. Građevinska mafija gradi stanove niđe risorta, fabrika koje daju dobro plaćena radna mjesta. Okupatori nebi uništili Bar kao što su ovi. Strašno
15.01.2021 03:32
Mićo naivni
Mićo naivni: Mićova ekipa radi zgrade po Baru i dobija sve građevinske poslove. Goci leković,Sarić,Lale itd.
15.01.2021 08:44
Mevludin
Mevludin: Mićo nije trebao davno da podnese ostavku, Mićo je trebao baš ono davno da ide u zatvor.Sačeka je da udomi sina mu Danila i da dobro uda ćerku Jeju, ali polakote sve će doći na svoje mjesto samo da sa Dritko zagrije.
15.01.2021 09:24
mladi
mladi: i z b o r i u bar hitno
15.01.2021 14:41
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar