Ћирилица Latinica
17.05.2019.
Политика

Шуштер (УРА) : Спрема се терен да неко "заради" 90 милиона евра

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Дејан Ђуровић (ДФ) је скренуо је пажњу да је процјена Општине била 380 евра по квадрату, процјена Дирекције за некретнине 400, а ревизорске куће од 128 до 157 евра за цијену земљишта на коме ће се градити хотел са пет звједица, карактеришући процјену ревизора као спрдњу.

********************************************

Одборници барског парламента усвојили су јуче већином гасова предлог Одлуке о преносу овлашћења на Владу за валоризацију урбанистичке парцеле на Тополици 3, на којој ће се градити до сада најлуксузнији хотел са пет звјездица, у шта ће бити уложено 40 милиона евра.Како се на сједници чуло, власник већег дијела урбанистичке парцеле, површине 13. 700 м2 је Општина Бар, а 4.300 м2 је у власништву државе. Почетна цијена земљишта на овој парцели је 380 евра.

Према одлуци, инвеститор је у обавези да отпочне са радовима најкасније годину дана од потписивања уговора, а да их заврши за пет година. Атрактривна локација налази се између спортске дворане „Тополица“ и магистралног пута Бар –Сутоморе.

Одборници опозиције Василије Лалошевић (СНП) и Драган Војводић (СДП) нису прихватили закључак са колегијума да се прикључе ранијем саставу тендерске комисије, у којој се испред Општине налазе Зоран Радојичић, Видо Дабановић и Николета Павићевић.


Одлучено је, међутим, да предсједник Општине са још два члана попуни састав тендерске комисије.

Став опозиционих одборника био је да у саставу тендерске комисије треба да буде већина из редова Општине и Скупштине општине. Они су изразили неслагања и са процијењеном вриједношћу земљишта на коме ће се градити луксузни хотел.

Успортивили су се и одлуци о преносу овлашћења на Владу Црне Горе у вези са истом парцелом.

Милош Шуштер (УРА) оцијенио је да комплетан поступак који је у току, указује да су сви договори унапријед постигнути, те да одлука не би била од интереса за Бар и грађане, због чега је позвао да се иста не усваја..

Он је устврдио да ће неко овдје зарадити по 1.500 евра по квадрату, а то је по његовим ријечима 60 до 90 милиона.

Дејану Ђуровићу (ДФ) је било нејасно, када је ријеч о процјени вриједности земљишта,  зашто се говори о томе да је Општина већински власник парцеле а не жели већину у тендерској комисији.

Питао је и због чега журба ако већ није ванредно стање.

Прецизирао је да је у питању 18.000 квадрата земље, од чега 13.700 припада Општини, а 4.300 држави.

Скренуо је пажњу да је процјена Општине била 380 евра по квадрату, процјена Дирекције за некретнине 400, а ревизорске куће од 128 до 157 евра.

Он је поставио питање и чиме се гарантује да ће на атрактивној локацији бити изграђен хотел са пет звјездица, тврдећи да се у наредним процедурама неће повећати коефицијент изграђене корисне површине, максималних 68.000 БГП.

"Ова цијена је класична спрдња" - казао је Ђуровић, коментаришући процјену ревизора.
По њему, посао је урађен неквалитетно, сумњиво, и непотпуно.

Коментари
Nastavnica biologije
Nastavnica biologije: Sve znamo, sve smo vec vidjeli, mora da se za Aca Đukanovića napravi prostor da ućari desetine miliona. U privatnoj državi gdje su institucije samo dekor je to obrazac po kome se mora raditi. Zato je MNE privatni posjed mafije iz Rostoka.
17.05.2019 09:29
Vidoje
Vidoje: Nista se ne moze napravit ozbiljnije na Primorje da se mafija debelo ne ugradi.Pi gadova!!!!
17.05.2019 10:09
Lala
Lala: Tuzno i zalosno,hotel do hotela.Bolje da su izgradili jednu zgradu za samohrane roditelje sa djecom,sto zive kao podstanari i sastavljaju jedva kraj sa krajem
17.05.2019 17:01
Ramo
Ramo: Neko će za ovaj potpis da uzme 7-8 stanova, pa će poslije da ih vrati državi i narodu al i da ih oplače u ZIKSu
18.05.2019 15:24
Božo
Božo: Bez mafije ništa. Država je taoc mafije.
18.05.2019 20:26
123
123: Postoje dvije opcije. 1 .svaka drzava ima mafiju. 2.ili sto je redje kao u nasem slucaju mafija ima drzavu. Banana drzava.
19.05.2019 20:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar