Ћирилица Latinica
07.06.2018.
Политика

Ђукић: Скупо ће грађане коштати то што нам НАТО "чува" небо

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Политички аналитичар Стефан Ђукић (Баранин, прим ред.) казао је да је интересантно да се не поставља питање колико кошта то што ће НАТО авиони контролисати небо изнад Црне Горе.

"Свједоци смо Владиних, медијских и других текстова посвећених 'чувању црногорског неба'' од стране НАТО 'партнера' “.

Ради се о томе да контролу ваздушног простора Црне Горе врше земље чланице НАТО Италија и Грчка.

Медији и Влада су ово представили на начин да би неупућенима дјеловало да смо због НАТО чланства чашћени, да Италијани и Грци то раде из добре воље, да нам дарују сигурно небо. Као и 99 одсто вијести везаних за НАТО и ова је лажна, заправо, истина се прећуткује.

Свака држава мора да контролише свој ваздушни простор ако жели да има и цивилни саобраћај. Ако није сама у могућности да то уради, као што Црна Гора није јер нема борбене авионе, онда је неопходно да ангажује неку другу државу да то чини умјесто ње. Тој другој држави се та услуга плаћа, навео је Ђукић.

Према његовим ријечима, исто се дешава и у оквиру НАТО-а.

"Нијесу нама Италијани и Грци учинили никакву милостињу, они нам врше једну услугу, а ми ту услугу плаћамо. Ни у једном медијском тексту, ни у једном Владином документу нећете чути колико то кошта, шта и колико плаћамо ми – црногорски порески обвезници", истакао је Ђукић.

Он је упитао шта нам је НАТО чланство донијело.

"Само то да можемо једино 'савезнике' ангажовати за овај посао, да нам се услуга нуди искључиво из једног извора. Ни о овоме нећете ништа чути, мада би требало питати бившег координатора његовом вулгарном методом – колико станова у Будви би могли купити за ову услугу", навео је Ђукић.

Најгоре од свега, указао је он, заправо је сљедеће – Црна Гора је и раније плаћала ову услугу, јер је нерентабилно да се за овај изразито мали ваздушни простор купују и сервисирају скупи борбени авиони.

"Али, чак ни то што има неког смисла наша НАТО пропаганда неће да помене – све што је везано за тај офанзивни војни савез мора бити завијено у бајке, мора се говорити у суперлативима и нипошто се не може навести колико нешто кошта. Само лаж, само војна пропаганда, само милитаризам", закључио је Ђукић.

Коментари
Juka
Juka: Nemas kome Stefane, ovaj narod je jadan, kukavicki, pi
07.06.2018 13:35
Goci
Goci: Svaka cast djuka
07.06.2018 20:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar