Ћирилица Latinica
07.04.2017.
Политика

Ђуровић: ДПС и СД положили оружје, опозиција преузима Бар

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Шеф Клуба одборника Демократског фронта Дејан Ђуровић, казао је за портал „Сутоморске новине“ да ће опозиција ускоро преузети управљање Баром, и да је владајућа коалиција јуче „положила оружје“ до сада невиђеним колективним бјежањем одборника, и то са сједнице Скупштине општине у којој врше власт. 

Подсјетимо, у наставку XВИИ сједнице СО, започете крајем прошле године, барски одборници нису имали посла ни 20 минута, јер је засиједање прекинуто због, за барске парламентарне прилике неуобичајеног потеза представника ДПС. 

Наиме, док је са скупштинске говорнице шеф одборничког клуба ДФ Дејан Ђуровић захтијевао да се јасно одреди ко и како од троје потпредсједника Општине може да мијења предсједника др Зорана Срзентића који је службено одсутан у Турској, одборници ДПС подигли су се из клупа и напустили салу. 

Тиме је реализована најава оваквог геста од стране предсједнице одборничког клуба ДПС Бранке Никезић. Прије Ђуровићевог иступа, Никезић је причу опозиције о делегирању овлашћења потпредсједницима оцијенила као "деструктивне потезе" јер, како је нагласила, у СО Бар се "никада до сада" није инсистирало на овлашћењима потпредсједника и предсједника. 

Предсједник СО Бар Радомир Новаковић Цакан рекао је да ће јавност накнадно обавијестити о термину наставка сједнице у чијем су фокусу извјештаји општинских предузећа о резултатима у 2016. 

 

На самом почетку сједнице, предсједница одборничког клуба СНП Снежана Јоница замјерила је што је Извјештај о уређењу простора у 2016. "и даље ствар саме форме, без суштинских измјена" иако је ресорни одбор СО  још прије годину дана замјерио због тога и препоручио измјену методологије израде Извјештаја.

Јоница и Ђуровић су затражили су да овај извјештај умјесто секретара Секретаријата з а уређење простора Сузане Црновршанин поднесе предлагач, предсједник Срзентић, уз оптужбе да је расправа о уређењу простора парализована јер нема Срзентића "а није издефинисано ко је од потпредсједника овлашћен да га мијења". 

"Недопустиво је игнорисање предсједника општине да не подноси извјештаје, кад је то његова обавеза, него то пребацује другима, знамо да то и вама смета, али не смијете да му кажете,већ стављате наочари за сунце и напуштате салу", поручио је Ђуровић одборницима ДПС док су излазили из сале. 

Овим поводом, опозиција у СО Бар огласила се одмах након прекида заједничким саопштењем за јавност у којем наводи да је владајућа коалиција данас "побјегла са засједања СО Бар" због захтјева опозиције да се поштују закон и статут. 

"Сједници није присуствовао предсједник Општине Зоран Срзентић који је предлагач одлука које су на дневном реду. Иако Општина Бар има три потпредсједника о трошку грађана, ниједан данас није имао овлашћење да мијења предсједника, а као и обично, нису се мијешали ни у свој посао. Љути на нас из опозиције што инсистирамо на поштовању закона,Статута и Пословника и што тражимо да се зна ко је за што одговоран и задужен, одборници ДПС, СД  и БС напустили су демонстративно Скупштину на позив Бранке Никезић, што није запамћено у барској парламентарној пракси. Нама, а и грађанима Бара је јасно да су одласком са данашње сједнице и званично најавили свој одлазак с власти у Бару", закључује се у саопштењу. 

Коментари
Suki
Suki: Ako Demokrate pokrenu talas a DF ispadne ispod cenzusa ima šanse da se ova prognoza ostvari.
28.12.2017 16:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар