Ћирилица Latinica
24.12.2019.
Политика

Ђуровић (ДФ): Криминалци релаксирани, град несигуран, убиства поред зграде полиције

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Јучерашњу сједницу СО Бар обиљежила је информација о стању безбједности у граду начелника овдашњег Центра безбједности Веселина Маговчевића односно критике на његове оцјене о томе. Маговчевић је, наиме, констатовао да је безбједносна ситуација стабилна, на шта је поред осталих реаговао одборник Демократског фронта др Дејан Ђуровић.

Он је казао да  недопустиво да се убиства дешавају у центру града, на неколико стотина метара од Центра безбједности, алудирајући да недавно убиство Јована Клисића код ресторана "Савоја".

Пошто је шеф барске полиције изнио статистичке податке о расвијетљеним кривичним дјелима према којима је проценат расвијетљености 91,6 одсто у овој години, напоменувши и да су спријечена три покушаја убиства, Ђуровић је казао да ови подаци подсјећају на бикини, "јер показују све, а не откривају ништа".

Одборник ДФ-а је казао да се од полиције очекује превентивно дјеловање, и да последњи догађаји веома узнемиравају.

"Ја као грађанин немам сигурност када ми дијете изађе у град, па га зовем сваких сат времена... Вође криминалних група постају идоли. То је поражавајуће и за полицију и за комплетно друштво. Криминалци дјелују релаксирано када је полиција у питању. Мора се обезбиједити школски полицајац који би донекле умањио могућност физичких напада унутар школских дворишта и продају наркотика у кругу школе. Страх се увукао и код родитеља и код младих па не излазе навече у град, казао је Ђуровић.

 

Коментари
Мирис Тамјана
Мирис Тамјана: Љепота од града. Спичо је узор омладини, и Спичови штићеници. Тако ће бити све док не постанемо правна држава.
25.12.2019 10:02
Unkaš
Unkaš: A Purlija iz DPS reče nikad bolje stanje u gradu čak gluplja od ovog dođoša Magovčevića Maga
25.12.2019 10:05
Poslanik
Poslanik: U ulici Mia Boskovica vise dilera droge nego u Kolumbiju pa da pustim dijete samo necu ni do skole .
25.12.2019 15:50
Za poslanika
Za poslanika: Ziva istina ima ih a niko ne reaguje.
25.12.2019 17:00
Smiljan
Smiljan: Pa to je sve sasvim normalno kad su nam najugledniji građani šverceri oružja. cigara i droge. Naravno imaju vozni park bolji od Trampa, plaže, restorane, hotele i sve je normalno. A ovamo pretresaju ugledne građane, jer voze pošteno zarađeni Hamer. Sve je postavljeno na glavu. Uostalom čudi me da Dejo ne progovori o ovome.
26.12.2019 08:26
Sasa
Sasa: Ovaj covjek uvjek govori istinito.
26.12.2019 18:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar