Ћирилица Latinica
27.01.2021.
Политика

Ђуровић: Криминалце и бахате појединце из Управе полиције и МУП-а хитно разријешити

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Др Дејан Ђуровић, посланик и члан Предсједништва Нове српске демократије (НСД) поручио је данас да се хитно мора приступити чишћењу институција, прије свега МУП-а и Управе полиције, од, како је нагласио,  криминалних структура и бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално ктршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова

Он истиче да нужне промјене које грађани очекују долазе споро, а оно  што је до сада урађено није довољно.

"Државни апарат мора доживјети велике и корјените промјене, како би постао функционалан и једино тако би дао резултат који се након пет мјесеци од промјене власти са нестрпљењем исчекује", навео је Ђуровић.

Систем који је за тридесет година на власт изједао и уништавао Црну Гору, констатује он, споро бива  демонтиран.

"Грађани нестрпљиво очекују брже реформе.  Ситне промјене нису довољне. Потребни су дубински резови у систему како би се прије свега зауставио процес урушавања, а потом  почело оздрављење државног апарата.  Потребна је одлучнос прије свега.  Понека кадровска промјена недовољна је  у обрачуну са расулом које је ДПС власт оставила за собом. Нужне промјене које грађани очекују долазе  споро. Још увијек нема неопходне и очекиване демонтаже погубног система, иако су грађани онекоји су били виновници овакве политике  на прошлим изборима најзад оставили у прошлост", истакао је Ђуровић додајући „Оно што је до сада урађено у најмању руку није довољно“.

Како је подвукао, промјене морају почети свугдје, у сваком министарству,у свакој управи, у сваком сегменту државне управе, код сваког службеника и појединца. Циљ нам мора бити заједнички: праведније и боље институције које ће успоставити функционалан систем.  Не смије се више чекати већ потези  морају бити конкретни и одлучни.

"Хитно се мора приступити чишћењу институција, прије свега МУП-а и Управе полиције, од криминалних структура и  бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално кршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова.    

А након тога мора да слиједи ефикасан, одлучан и прецизан рад тужилаштва и судства. Паралелно с тим, мора да слиједи одлучан, професионалан и ефикасан рад тужилаштва и судства. Само професионална полиција и независно судство могу и морају да се обрачунају са криминалом и корупцијом који већ деценијама нагризају Црну Гору. Овакав државни апарат мора доживјети велике и корјените промјене, како би постао функционалан и једино тако би дао резултат који се након пет мјесеци од промјене власти са нестрпљењем исчекује", закључио  је Ђуровић.

Коментари
Tik - tak
Tik - tak: Tako je, i to za primjer kriminalci iz barske policije, a puno ih je, iz rukovodstva da se počiste, uhapse i da im se pošteno sudi. A onda Pljevlja, Bijelo Polje, Nikšić, i redom. Dosta bre više zuluma kriminalaca u uniformama!!!
27.01.2021 22:14
Starobaranin
Starobaranin: Aferim za ovo. Pozlatilo ti se što si ovo kazao.
27.01.2021 22:19
Genci
Genci: Samo nam Habaza i njegove ponuđače miliona ne dirate. Možda Habaz uspije nešto realizovati. Počeo se debljati više jede pa mu trebaju euri da kupi govedinu
28.01.2021 08:47
Ucitelj
Ucitelj: Da se uhapse Buskovic i Magovcevic i u Spuz odmah!!! Dosta je tiranije nad Srbima!!!
29.01.2021 10:49
URA
URA: uhapsice Dritan te krimose, vrijeme je, evo ga sjutra februar, i macke se prcaju a ne nepismeni panduri
31.01.2021 18:14
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar