Ћирилица Latinica
01.09.2021.
Политика

Јелушић: Главни одбор УРА је против устоличења, једнако као и цетињски одбор!

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Посланица и висока функционера УРА, Божена Јелушић саопштила је да је  Главни одбор УРЕ, као и цетињски, мишљења да планирано устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија не би требало организовати на Цетињу, пише "Побједа".

Одборници УРЕ у цетињском парламенту у петак су једногласно подржали закључке сједнице којима, између осталог, позивају Српску православну цркву да ревидира одлуку о устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, а Управу полиције да најављени догађај прогласи за скуп високог ризика и забрани његово организовање на Цетињу.

Истога дана, Митрополија црногорско-приморска саопштила је да не одустаје од организације на Цетињу, али да ће планирана интронизација бити спроведена без присуства вјерника.

 Одлуку цркве поздравио је лидер УРЕ и потпредсједник Владе Дритан Абазовић, који је истакао да на држави није да арбитрира гдје ће се обавити чин устоличења, већ да свима гарантује Уставом прописана права.

Јелушић је, коментаришући разлике у ставовима Абазовића и партије на чијем је челу, казала да није ријеч о суштинској колизији, јер је и Главни одбор УРЕ сматрао да би било добро најављено устоличење обавити на неком другом мјесту.

“Требало би уважити одређени контекст, тренутак, вријеме и без обзира на све врсте и облике права које те групације имају, избјећи ситуације повишеног ризика”, оцијенила је Јелушић.

Абазовић, сматра она, говори са становишта државничке, вицепремијерске функције, када каже да на држави није да арбитрира око одлуке гдје ће се обавити чин устоличења.

УРА, закључила је , на основу темељне процјене укупних друштвених околности сугерисала је да се размисли о промјени мјеста и укупном смиривању тензија у држави.

Коментари
Дарко
Дарко: У суштини већих мрзитеља Срба и српске Цркве нема од поусташених Срба. Да је проклет сваки Србин и сваки вјерник СПЦ који буде више гласао за УРУ и лажова Дритана. Значи Главни одбор као највећи и најважнији орган странке је ово одлучио. Е пи по сто пута багро, једнаки сте ко она пачарва од Здравка пијанице Кривомозгића.
01.09.2021 08:15
Saša
Saša: Šušter, sadašnji odbornik URE u Baru je oko crkve na Rumiji pisao u ustaške Vijesti najogavnije tekstove, pozivao na rušenje i svašta što mu je napamet palo. Toliko o tome ko je URA. Samo možeš biti poltron ili sluga da bi glasao za tu u suštini skroz antipravoslavnu stranku. Nažalost cenzus su prešli srpskim glasovima. A ti Srbi su Srbi na baterije, koji služe kao ikebana ustašama
01.09.2021 09:19
Grgur barski
Grgur barski: Đe je čuveni di džej URAŠ??? đe je đe je ? Hoće li opet da prijeti da će da napusti ustaše pa poslije toga da poliže. Inače mnogo bitan likk, hahaha
01.09.2021 09:20
Strahinja
Strahinja: E kakvim splačinama sam ja dao glas i moja familija. NiKAD ZA NIKAD VIŠE!!! Usrali ste se, samo iz moje kuće 9 glasova ste izgubili sa ovim.
01.09.2021 09:22
Joka
Joka: URA:"DEMENTNA -PARTIJA"
01.09.2021 10:33
Za strahinju
Za strahinju: Jesili ti nacerao "tvoje" da moraju da glasaju kao ti, ili si ih pustio "demokratcki" da glasaju po svojoj voljim 😉😉😉😉😁😁😁😁
01.09.2021 15:38
Pravda
Pravda: Sto hoce ova vrana dudukljanska,ajde doma mrcenice cuvaj unuke sta ti izigravas avetuljo
01.09.2021 15:59
Za sve koji su protiv ustolicenja
Za sve koji su protiv ustolicenja : Do zadnje koljena vas kletve stizala a ova tobos Dama. Srama nemate obraz niste ni imali .Ti ces odredivati gdje sramu odreduj muslimanima ako smijes turska gradi Dzamije to vam ne smeta. Stice vas sve kletve AMIN
02.09.2021 04:39
Bastro St Bar
Bastro St Bar: Politički mudro,ustoličenje negdje drugdje.Nikako ne dopustiti tim četnicima da u našoj državi komanduju
02.09.2021 05:18
gavrilo
gavrilo: ova ustosoidna gubavica nije jedino Zlo! ovakvo nesto je trebalo da se desi da Narod konacno otvori oci i vidi kakve su stranke URA i demokrate!!! zato SLOBODA I NEZAVISNOST ZA BOKU I SRBSKO PRIMORJE! DOGORJELO JE SA OVIM MONTENEGRINERSKIM USTASAMA,BALIJAMA I BALISTIMA
05.09.2021 08:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar