Ћирилица Latinica
14.05.2018.
Политика

Љубенко: Раскопани Шушањ је лоша слика за разгледницу Бара

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Шушањ или Жукотрлица, прелијепо насеље на улазу у Бар дочекује туристичку сезону несређено, у апсолутном грађевинском и комуналном нереду - оцјењује Рајко Љубенко, кандидат за одборника Коалиције "ДФ-СНП, За град који волимо".

Грађевински радови, као и они у процесу изградње водоводне и канализационе мреже, како наводи, стварали су несношљиве гужве по улицама овог насеља, али и упућују лошу слику о властима тј.домаћинима овог града, што готово пола године омета нормалан живот житељима насеља.

"Шушањ је последњих мјесеци, захваљујући немару локалне власти уситину ружна разгледница Бара...

Фокус коначно мора бити постављен на завршетку тих радова, макар због Барана који живе од туризма.

Када је о насељу Шушањ ријеч, један од приоротета будуће власти у граду коју ће предводити коалиција „ДФ-СНП, За град који волимо“, биће изградња пасареле која ће релаксирати саобраћај, једнако као и у Сутомору" - наводи Љубенко.

Представници власти, подсјећа он, упорно говоре како се средства за инфраструктуру не издвајају парцијално, "али то се у пракси ипак не потврђује, а Шушањ је, више него очигледно, запостављен."

Потребан је, сматра Љубенко, посебан напор да би се прикључио нови резеровоар за воду у Шушању, који се налази изнад постојећег, будући да актуелни нема капацитет да задовољи потребе мјештана и туриста, нарочито на вишим котама у свим дјеловима Шушања, Жукотрлице и Илина.

"Неопходно је да се ЈП „Морско добро“ и Општина посвете уређењу шушањске плаже и шеталишта, који морају бити огледало овог дијела барске ривијере. Нова власт коју ћемо конституисати ће се томе истински посветити, при чему ће се водити рачуна и о изградњи одговарајућег ауто кампа у Шушању, као и валоризацији борове шуме у близини обале, чији потенцијал је потпуно неискоришћен" - поручује Љубенко.

Како подвлачи, Коалиција „ДФ- СНП, За град који волимо“ залаже се за равномјеран развој мјесних заједница, "и посебно за поштовање закона који предвиђа да средства која се убирају по основу наплате комуналија за градско-грађевинско земљиште и продаје земшљишта буду улагана искључиво у подручја на којима се конкретне некретнине и налазе".

Зато, грађани Бара, избор 27.маја је лак: Заокружите број 1 на гласачком листићу – Листу „ДФ –СНП, За град који волимо“ - порука је Рајка Љубенка.

Коментари
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : Druže ti si zakasnio sa konstatacijom ne mijenja se vlast 10 dana prije izbora i sa ovakvom garniturom ljudi što stoji iza tvoje koalicije što predstavljaš!
14.05.2018 13:18
Arsenije
Arsenije: Bravo Rajkoni. Glasamo broj 1 Srbi iz Susanja. Svi smo za DF / SNP
14.05.2018 13:49
Milos
Milos: Najgore je sto danas opet hoce da rezu asfalt i ponovo nesto ispod da kopaju kod škole...kao da im nije bilo dovoljno tri mjeseca i najmanje 10 kopanja i zatrpavanja.
14.05.2018 23:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar