Ћирилица Latinica
10.03.2018.
Спорт

Атлетичари Морнара одбранили трофеј

Аутор: Redakcija. 1 Оставите коментар

Атлетичари Морнара одбранили су трофеј на 11. "Зимском бацачком купу Црне Горе - Бар 2018", који је данас одржан на теренима СЦ “Тополица” у Бару, у организацији АК Морнар, а под покровитељством Атлетског савеза Црне Горе.

Морнар је побиједио са 114 бодова, друго мјесто су заузели атлетичари Таре из Мојковца са 32 бода, а треће атлетичари АК Сања из Бара са осам бодова.

Члан АК Сања Амир Папази бацио је копље 62,32 метра и испунио норму за млађе јуниорско првенство Европе, које се одржава од 5. до 8.јула ове године у Ђеру (Мађарска).

Кристина Ракочевић, чланица АК “Тара” из Мојковца поставила је највриједнији резултат у бацању диска, од 55,10 метара, који по таблицама ИААФ-а вриједи 981 бод.

Како је саопштено из АСЦГ, ка такмичењу су постигнута четири рекорда Црне Горе, а остварили суи х Петар Томић из Морнара (рекорд за пионире у бацању кладива са резултатом 45,37метара), Амир Папази из АК Сања (рекорд за млађе јуниоре у бацању копља са резултатом 62,32 метра), Ана Бошковић, чланица Таре (рекорд за млађе јуниорке у бацању кладива са резултатом 49,70 метара) и Кристина Ракочевић из Таре (рекорд за млађе сениорке у бацању диска са резултатом 55,10 метара).

На овом такмичењу је наступило око 40 атлетичара из шест клубова - Морнара, Сање, Зете 2012, Јединства, Таре, Никшића, док су ван конкуренције наступили атлетичари Требиња.

Извор: Вијести

Коментари
Kemal
Kemal: Bravo Barski ponosi
10.03.2018 17:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar