Ћирилица Latinica
30.09.2019.
Спорт

Баранин Милош Ускоковић на престижној трци у Шпанији

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Врсни спортиста из Бара Милош Ускоковић (29) спрема се за нови изазов у једној од најтежих спортских дисциплина. Петог октобра, он ће трчати своју четврту ултра трејл трку, и то у Шпанији, чувену “Ултра Пиринеји” коју у организацији “Саломона” и мерцедеса зову и “мајком свих трка”.

Млади Баранин ће трчати 56 километара по планинама у околини града Бага Барселона. И овог пута, Милош наступа самостално, јер иза себе , за сада, нема тим, али, истиче да има велику подршку пријатеља који су и овај пут уз њега .

Његов први ултра трејл био је лани на Јахорини, на наговор друга. Прије тога, овај младић који је од осме до 25. године тренирао и играо фудбал, углавном у барском “Морнару”, за своју душу је трчао полумаратоне, два у Београду, по један у Подгорици и Будимпешти, са просјечним резултатом од 1 сат и 20 минута, што му је дало самопоуздања да се окуша и у ултратрејлу, који је по много чему више од трке.

“Ове године сам у априлу на ултартрејлу у Алпима у Аустрији, такође у организацији Саломона био трећи, истрчао сам 35 километара на траси која је била на 3.400 метара надморске висине, што ми је представљало огромну баријеру, јер сам дошао на старт са нулте надморске висине, грчеви и главобоља су били неминовни и чини ми се да бих лакше истрчао стотину километара у равници него двадесет километара опет горе” - каже Милош.
Премијера у ултра трејлу му је била лани на Јахорини, гдје је био трећи након 70 километара.

Ове године је био и на првом црногорском ултратрејлу на Бјеласици, гдје је несрећним сплетом околности изгубио је висок пласман иако је водио првих двадесет километара-промашио је стазу.

Ултра трејл подразумијева да се трчи и по седам-осам сати, констатно је 170-180 откуцаја срца у минути. Концентрација пада након четрдесетог километра, а морате остати фокусирани јер је терен тежак и најмања непажња води у повреду.

Негдје дионице прелазите као планинар, јер за разлику од трчања по равном, ово је крос у природи у којем се током трке мијења неколио терена - каже Милош.Ово надметање је све пополарније и у нашем региону, гдје се одржава у свакој земљи. Кондицију за овакво захтјевно такмичење Ускоковић одржава свакодневно захваљујући породичној фарми кока носиља у планини у близини Рибњака.

“До фарме је осам километара, идем до ње макар два пута дневно, једном у оба смјера трчим, други пут возим бицикло” -закључио је Милош Ускоковић.   

Пажња спонзора

“Циљ ми је да се на најјачим ултра трејл тркама, које организује Саломон, што више наметнем, да привучем пажњу спонзора, јер сам у овом спорту фактички тек јуниор, рачуна се да у ултратрејлу прави резултати почињу од 35. године” -каже Милош.

Коментари
Luka
Luka: Bravo momčino. Napred kućo.
30.09.2019 14:01
Rada
Rada: Kuća mu ga daje. Pozdrav za njega i plemenite Uskokoviće iz Metohije.
30.09.2019 14:07
Gina
Gina: Bravo Miloše👏👏👏
30.09.2019 14:18
St. Bar
St. Bar: Bravo momcino srecni su roditelji sto te imaju takvog.
01.10.2019 00:10
SRĐAN
SRĐAN : To komšija,bravo pozdrav porodici Uskoković
01.10.2019 06:07
Djuro
Djuro: Samo hrabro !
01.10.2019 23:25
Radza
Radza: Minjaaaa...minjaaaa..minja...lalallalala...Najači ti si ....minja najači...pozzzz od komša Rajka za mnogo dobrog komšiju i čoeka😉😀😀
02.10.2019 18:09
Knele
Knele: Cuveni Minjares iz Cacka... 😁 Dobar momak i sportista.
03.10.2019 17:50
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar