Ћирилица Latinica
22.04.2019.
Спорт

Бодибилдинг шампион ЦГ Никола Томовић јуриша на балкански и европски трон

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

За бодибилдере кажу да су снагатори, непропорционални, груби, али права дефиниција је да су бодибилдери вајари свога тијела. Ригорозна исхрана, тешки тренинзи и неопходни одмор од неколико сати квалитетног сна само су неки од основних услова да би могли да се бавите овим спортом.

Јуче су на државном шампионату, које је одржано у Подгорици, наступила и два барска такмичара: Никола Томовић и Никола Пантовић. Према очекивању, први је потврдио своју доминацију и освојио прво мјесто.

За разлику од прошле године, када је први пут изашао на бину у овој "улози" и када је налазио на себи замјерке које нико други није видио, ове године је другачија прича.

Био је то добар повод за разговор са Томовићем...

****

"Барски портал": Овогодишње државно Првенство долази мало раније за разлику од прошлогодишњег. Да ли је то представљало евентуални проблем?

"Мени лично није. Јесте да сам Новогодишње празнике искористио као и сав нормалан свијет (смијех), али много лакше сам се вратио на такмичарски ниво и такмичарску исхрану. За два мјесеца сам без неке кризе у јелу изгубио шест мјесеци, а прошле године ми се чинило да до задњег дана не испуњавам услове. Али, ту су зато људи који су ме психички подизали све вријеме и увјеравали ме да претјерујем."

"Барски портал": Ко ти је давао највећу подршку прошле године у твојим дебитантским наступима?

"Ако изузмемо супругу Марину која, дефинитивно, има највеће и најдебље живце да издржи све те припремне дане, ту је, свакако и Срђан Вукићевић. Срђан је бивши вицешампион Балкана и особа која је свима нама утабала стазу, а такође ме је редовно савјетовао, тренирао шта и због чега треба да промјеним. Много му хвала на томе као и цијелом особљу теретане Maximuss у Бару у којој некад проводим више времена него кући."

"Барски портал": На овом првенству си, поред такмичарске, имао и улогу ментора. Наиме, Никола Пантовић је по први пут наступио и заузео пето мјесто. Шта је твој савјет њему и другим, младим, момцима који тек улазе у свијет бодибилдинга?

 "Да, Николу сам, колико ми је вријеме то дозвољавало, савјетовао, водио, али опет кажем, нисам имао времена довољно да му се у потпуности посвијетим. Никола је изузетно вриједан, жељан тренинга, а мој му је савјет и њему и свима осталима - стрпљење! Кад год ми је било најтеже, кад код сам се запитао да ли је све то вриједно труда, одрицања, тражио сам од себе стрпљење. На крају се исплатило. Сјећам се на мом дебитантском наступу на Балканском првенству овдје у Бару какво олакшање ми је представљало узимање бронзане медаље. Ух, као да сам огромну муку скинуо са врата. Међутим, након тога сам освојио титулу првака Црне Горе, а то је додатно подигло моје самопоуздање. Дакле, савјет Панту - само настави! Настави, тренирај, такмичи се."

"Барски портал": Споменуо си да си био у шкрипцу са временом. Мислиш искључиво на вријеме са тренинзима за себе или на још неке послове?

"Камо среће да сам само посвећен тренинзима. Иако сам професионалац ипак морам да зарађујем и тзв. обичним пословима. Радим у банци, као и сав свијет, од ујутру до 16 сати, а некад и касније. Да бих одржао такмичарску форму, већ у 7 сати сам у теретани гдје одрадим 40 минута кардио тренинга, евентуално неколико серија трбушњака и послије од осам сати ујутру сам на радном мјесту. Волио бих да се то једног дана промјени и да имам више времена и за клијенте и за себе, али за сада је оваква ситуација".

"Барски портал": Прича се да си врло строг персонални тренер. Да ли је то тачно?

"Ја бих волио да је тако јер ако неко жели да направи резултат, ја желим три пута више да им помогнем у томе. Зато сваком свом клијенту пропишем план исхрана у односу на жељени циљ, пратим га и поправљам технику извођења вјежби. Један клијент је скоро почео да избацује 100кг benč и ја сам био презадовољан тиме. То је доказ да је наш рад на снази уродио плодом. Да не говорим о свим клијентима који долазе за "класичан" губитак килаже. Они се топе као сладолед на овим врућинама, али ако се придржавају онога што се договоримо."

"Барски портал:" Већ си двоструки шампион Црне Горе, озбиљан претендент на Балканску титулу,...шта је наредни твој циљ?

"Много ме мами учешће на Европском првенству, али је то паклена конкуренција! Ово није клише, већ се заиста, од срца, свим пријатељима, спонзорима захваљујем. Почевши од већ споменутог Срђана и теретане Maximuss, преко Рапеksa, BIG SAM опреме за тренинг, Ultimate nutriona и заиста се надам да некога нисам прескочио, а ако јесам позваћу се да је новинар то изоставио"

Закључио је у свом, препознатљивом, шаљивом тону шампион Црне Горе у бодибилдингу, Никола Томовић.

 

Разговарао: Душан Вујовић

Коментари
Goran
Goran: Brat. Šta drugo reći. Vrhunski momak i sportista.
22.04.2019 16:44
Ko je stotka?
Ko je stotka?: Neka kaže ako smije ko mu diže 100kila i neka kaže je li ga strah? Ho,ho,hoooo
23.04.2019 14:10
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar