Ћирилица Latinica
29.12.2021.
Спорт

Елена и Кристина најбољи спортисти Бара за 2021.годину

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Једногласном одлуком општинске Комисије, титулу најбољег спортисте града Бара у 2021. освојиле су чланице Џију џица клуба “Морнар” и репрезентативке Кристина Радосавовић и Елена Стојановић.

"Кристина и Елена су носиоци мајсторског звања, црни појас I дан и ове године су освојиле сребрне медаље на Свјетском првенству у Абу Дабију.

У 2021. су још наступиле на осам међународних првенстава и на њима увијек биле првопласиране, чак су радиле и по двије старосне категорије, па су се редовно враћале кући са по двије освојене медаље-образложила је своју одлуку Комисија.

За спортску екипу године проглашен је Кошаркашки клуб ,,Морнар-Барско злато’ који је и у 2021. ио велики репрезент барског спорта.

Одличне партије у Аба лиги, као и сјајно учешће у Еурокупу, позиционирали су га на кошаркашкој мапи Европе. Вицешампион државе, за корак је напредовао у односу на прошлу сезону.истиче с еу образложењу награде.

Комисија је за награду ’’перспективни спортиста’’ одабрала 11 младих спортиста у шест спортова: Тина Труш, Рукометни клуб (РК)’’Морнар 7’’, кадетска репрезентативка Вјера Зарубица, Женски одбојкашки клуб (ЖОК) ''Лука Бар'', пионирски државни првак и вицешампион са кадетима Срђан Петровић, Одбојкашки клуб (ОК) ''Галеб'' , освајачица Купа Црне Горе за такмичарску 2020. и 2021. Наталија Влаовић, ОК ’’Галеб", први на пет јаких турнира и кадетски првак државе у борбама до 70 кг Михаило Гојаковић, Карате клуб ’’Бар’’.

Перспективни спортисти су и пионирски репрезентативац Максимилијан Папан, КК “Боyс”, шестоструки пионирски првак Матија Војводић, Атлетски клуб (АК) ''Морнар", Никола Мишељић, АК ''Сања'', пионирски репрезентативац Вук Ражнатовић, КК ”Медитеран”, вишеструка државна првакиња Катарина Гарчевић, Џудо клуб ''Морнар'', те кадетски и јуниорски репрезентативац Един Бехаровић, РК ''Морнар 7''.

Признање Спортски радник године добио је професор физичког васпитања у Гимназији “Нико РоловићЛазар Мацановић који је учествовао у раду свих секција у школи, бо организатор бројних турнира у свим спортовима у којима су његове екипе освојиле седам екипних првих мјеста, два друга и једно треће мјесто, те девет појединачних првих мјеста.

Тренер године је Сашa Болтић, оснивач и тренер Џију џица клуба ''Морнар' који се већ 42 године бави борилачким спортовима и има мајсторска звања и црне појасеве из: каратеа, џију џице и аикидоа. Члан је Управног одбора Џију џица Савеза Црне Горе и Стручног штаба репрезентације.

Специјална награда додијељена је актуелном сениорском шампиону Црне Горе у шаху и актуелном прваку Црне Горе у брзопотезном шаху Луки Драшковићу, члану Шаховског клуба ''Електропривреда'' из Никшића, члану националне селекције од 2015.

Упркос његовим изузетним резултатима, сходно Правилнику, није могао учествовати у избору за спортисту града Бара, јер се такмичи за клуб чије сједиште није у Бару.

Специјална награда додијељена је и члану Карате клуба “'Бар” Кенану Никочевићу, носиоцу црног појаса И дан. Он је репрезетнтативац и првак је Црне Горе у катама појединачно за млађе сениоре, а ове године је освајао прво мјесто на свих десет турнира на којима је наступио.

Посебна признања су додијељена Јелени Пантовић, Николи Јоветићу и Николи Томовићу.

Јелена Пантовић је Баранка која се изборила за учешће на Олимпијским играма у Токију 2021. као најбољи такмичар у дисциплини ваздушни пиштољ, такође је и прва жена из Црне Горе која је учествовала на Олимпијским играма у стрељаштву. Такмичи се за Стрељачки клуб “'Центар”' из Подгорице и зато није узета у разматрање за избор спортисте године.

Кик боксер Никола Јоветић је у 2021. донио бронзану медаљу са Европског првенства за кадете и јуниоре у Будви и златну медаљу са Балканског првенства у Скопљу, гдје је проглашен за најбољег млађег јуниора на такмичењу. Такође није члан клуба са сједиштем у Бару, па сходно томе није могао бит разматран за категорију перспективног спортисте, у коју је и предложен од стране Кик бокс савеза Црне Горе.

Никола Томовић, репрезентативац Црне Горе и члан Бодy буилдинг клуба ''Маxимус гyм'' из Бара, један је од најбољих представника Бодy буилдинг федерације Црне Горе од 2018.

Најбоља спортска екипа КК „Морнар“ осим пехара добила је и новчану награду од 1.000 еура, док су најбоље спортисткиње Бара Елена Стојановић и Кристина Радосавовић осим пехара добиле и новчану награду од по 500 еура.

Награде су уручили предсједник Општине Бар Душан Раичевић, предсједница Скупштине Општине Милена Божовић, предсједник Комисије за додјелу годишњих признања у области спорта Василије Лалошевић и Васко Милошевић, познати спортски радник и челник Фудбалског савеза Општине Бар.

"Честитатам добитницима који су у изазовној години успјели да остваре све ове резултате и остану вјерни спорту.

 Спорт нас учи да будемо часни, поштени, фер и да поштујемо противника, а барски спорт је доказао да је живахан и отпоран и да увијек даје најбоље резултате.

Локална управи прати такве успјехе спортиста и настоји да побољша и унаприједи спортску инфраструктуру града, а успјели смо и да испунимо све финансијске обавезе према спортским колективима, на што сам посебно поносан" -поручио је Раичевић.

Василије Лалошевић је казао да је спорт “мјесто једнаких шанси за све” и прилика да се покаже равноправност.

"Истичем задовољство радом Комисије, надам се да ће ове награде бити подстицај свим младим спортистима да у наредним годинама конкуришу за ова признања јер младост Бара увијек побјеђује" -казао је Лалошевић.

Поред њега, чланови Комисије били су Јадранка Перутовић, Илија Ковачевић, Драган Стојановић и Хазбија Шаботић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar