Ћирилица Latinica
27.05.2022.
Спорт

За викенд на Суторману велика бициклистичка трка

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

ТО Бар у сарадњи са Општином Бар и Бициклистичким клубом (БК) „АМСК Суторман“ и ове године организује велику међународну „Downhill bike“ трку на Суторману, саопштили су из ТО Бар.

Ова традиционална, девета по реду велика бициклистичка трка биће одржана од 28 – 29. маја.

"Уложен је велики труд да се стаза за трку адекватно припреми, очекујемо више од 30 такмичара из Црне Горе и земаља окружења.

За љубитеље активног одмора, екстремних спортова, као и свих авантуриста жељних ове врсте андреналина „Downhill bike“ трка је прави изазов, и зато добродошли овог викенда на Суторман" - поручио је утмељивач трке и предсједник БК “АМСК Суторман” Александар Трифуновић.

„Downhill bike“ је веома популаран спорт за који поред домаћих такмичара, највише интересовања за учешће показују туристи, наводе из ТО Бар.

"Овај спорт црпи мноштво улагања у припрему стазе и опрему, јер се користе специјална бицикла предвиђена за брдска подручја.

Ови бицикли су направљени од масивних метала и сходно тим карактеристикама веома су тешки и јаки, али, пружају већу стабилност и максимално убрзање.

Безбједност у овом типу спорта је од кључног значаја, имајући у виду велике брзине приликом спуста и самог балансирања на неравним теренима.

 „Downhill bike“трка „Суторман 2022“ као дио активног одмора је идеална прилика за промоцију веома богатог залеђа града Бара и уједно здравих стилова живота.

С обзиром на повећање броја интересаната Туристичка организација Бар има у плану континуирано одржавање ове традиције" -закључили су из ТО Бар.

www.feral.bar 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar