Ћирилица Latinica
15.09.2019.
Спорт

Медаље за највећи успјех Морнара икада

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Из Букурешта, гдје се данас заврашава Свјетски џију - џицу куп и Отворено првнество Балкана за узраст до 15 година, млађани Барани враћају се уздигнуте главе. С разлогом, подразумијева се.

Андрија Голић, Балша Ђуришић, Елена Стојановић и Кристина Радосавовић, предвођени тренерима Јовом Стојановићем и Сашом Болтићем, као и у пратњи два родитеља, након путешествија од 23 сата стигли су на одредиште уморни, али жељни да покажу оно за шта су се знојили и "крварили" читаво љето, двапут дневно, док су њихови вршњаци уживали у чарима љета и лијепим данима.

У петак, 13.09. првог дана такмичења, на татами је прва изашла Елена Стојановић у категорији борбе до 52кг, узраст У-15, која је рутински стигла до финала. У финалу је резултат био 12-12 али је судијским прегласавањем изгубила борбу за један поен по додатним судијским критеријумима и тако остала без злата.

Истог дана наступила је и Кристина Радосавовић која је у својој групи имала 13 такмичара и "за длаку" изгубила финале у категорији до 44кг, али је на крају завршила као трећа, са освојеном бронзом око врата.

Другог дана наступили су мушкарци. Први је на борилиште изашао Балша Ђуришић, у категорији до 38 кг, који није имао среће да се пласира у полуфинале јер је имао 13 такмичара у својој групи и неискуство као "савезника".

Показао је велики труд и залагање с обзиром да релативно кратко тренира али и велики напредак који га је селектирао за овако велико такмичење.

На крају, Андрија Голић, несуђени шампион свијета у категорији до 46кг!
У финалу је водио са 15-8 и 20 секунди пред крај борбе бива дисквалификован због опасног бацања из џудоа јер је техника којом се у тренутку користио била забрањена на овом такмичењу.

Остаје жал али и прилика да се наши најбољи млади спортисти са следећег Свјетског првенства врате са торбама пуним злата.

Тренери Саша Болтић и Јово Стојановић су изузетно задовољни оствареним резултатом јер је ово је највећи постигнути успјех такмичара  Морнара од оснивања.

Велики труд и рад се исплатио јер су се ови такмичари спремали 2 мјесеца у веома тешким условима и под невјероватним температурама.

Велику захвалност  Морнар дугује родитељима који су дали свој новац како би екипа (у склопу репрезентације ЦГ!) отпутовала на ово највеће свјетско такмичење на којем је учествовало преко 40 држава са 1300 такмичара у 194 категорије и дисциплине.

Коментари
Božo
Božo: Čestitke svim sportistima i trenerima Mornara.Svaka čast na postignutim rezultatima
15.09.2019 10:40
FER PLEJ
FER PLEJ: Dva lijepa iznenadjenja prvo veliki uspjeh mladih sportisa bara, cestitke za takmicare i trenere. I drugo lijepo iznenadjenje sto je Barski portal ovo objavio jer do sad oni i portak IN4s samo javljaju o srpskom sportu pa imamo osjecaj kao da smo u Srbiju. Nikad nije kasno. Cestitke i za jedne i druge.
15.09.2019 12:13
Djuro
Djuro: Cestitke takmicarima za veliki uspjeh u svijetu. Takodje i trenerima koji su prenjeli svoje znanje u nase velike svetske nade . Drzavo ulozite u zdravu mladost !
15.09.2019 22:19
Djuro
Djuro : Dje ste komentatori !!! Da podrzite i pohvalite nase Male Barane !!
17.09.2019 23:51
Odza Veilji
Odza Veilji: Bravo! Ne zamjerite na sentimentalnosti, veliki pozdrav za trenera Jova!
22.09.2019 22:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar