Ћирилица Latinica
28.10.2020.
Спорт

Павићевић очајан: Чланови КК Морнар животно угрожени

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Тренер Морнара Михаило Павићевић отворено је говорио о тешком моменту у ком се тренутно налази његова екипа.

Морнар у среду дочекује Будућност у петом колу Еврокупа, а велики број играча тима из Бара позитиван је на вирус корона.

Међутим, како имају довољан број расположивих играча принуђени су да изађу на терен упркос тешкој ситуацији у којој се налазе.

"Морам да кажем да ми је, пре свега из породичних разлога, а ни као тренеру, у овом тренутку ми није лако да говорим о кошарци. Нажалост, ситуација је да не кажем алармантна, али није добра уопште. Као тренер, не могу да размишљам о припреми утакмице, него бројим колико играча имам на тренингу и ко ће следећи бити позитиван", каже Павићевић.

Тренер истиче да је Будућност велики фаворит у среду.

"Тешко је нешто рећи о утакмици. Будућност је апсолутни фаворит, има сјајан тим, играју одлично. До пре седам дана и ми смо изгледали одлично и сећате се, био сам поносан играма које смо пружали, али виша сила нас је довела у ситуацију у којој смо се нашли.

Ни мало није лако. Још увек не знамо у ком саставу ћемо наступити у среду. За сада сигурно без четворице главних играча. Надамо се да ће се на томе завршити, да ћемо се вратити нормалном раду, али... То 'али' је веома наглашено", истиче тренер Морнара.

У свом изузетно емотивном обраћању Павићевић се запитао због чега се уопште тренутно игра кошарка.

"Искрено да вам кажем, све ово помало губи смисао. Јер, питање је за шта се игра. За публику се не игра, јер је нема. Што се спорта тича и то понестаје. Бојим се да ће на крају најбоља екипа бити она која буде имала среће са коронавирусом. Ко буде здравији, може да рачуна на успех. Ово није критика, сви смо желели ово и сви смо у истој ситуацији. Али, када се сретнете са овом ситуацијом у којој се неки чланови боре за живот, свака прича о кошарци је бесмислена", закључује тренер црногорског тима.

Подсетимо, меч Морнар - Будућност на програму је у среду од 19 часова.

(Курир) 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar