Ћирилица Latinica
11.05.2018.
Спорт

Одбојкашице играју за Машу, иако је прикупљено довољно средстава за њено лијечење

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Млађе категорије одбојкашица Галеба, Ловћена, Мркојевића и Улциња, одиграће у недјељу 13 маја у Сали сутоморске ОШ "Кекец" хуманитарни турнир за помоћ обољелој једногодишњој Сутоморанки Маши Баошић.

Иако је кроз низ акција прикупљено довољно новца за њено лијечење у Турској, по ријечима организаторке турнира Анђеле Абазовић, помоћ је у сваком случају и даље потребна и значиће Маши и њеним родитељима који ће имати и бројне друге трошкове током третмана дјевојчице на специјализованој клиници.

Абазовић је апеловала на све хумане људе, који су у прилици, да се прикључе акцији и присуствују турниру.

Како смо раније објавили, Од 7.845 донатора прикљупљено је укупно 35.183 евра, што је довољно за Машин одлазак у Турску на клинику Лив.

"Контактирали смо клинику, и договорили долазак за 21. мај. Пар дана ће трајати анализе, како би се утврдио план лијечења, а онда 24.маја почињу терапије матичним ћелијама за Машу. Планирано је да тамо останемо оквирно мјесец дана, али тачне детаље за сада не знамо", казали су Машини родитељи Јован и Maja Баошић.

Они су захвалили свим људима добре воље који су им изашли у сусрет и помогли да Маша добије неопходно лијечење.

Подсјећамо, Маша је рођена са атрезијом једњака, и одмах по рођењу 2017. успјешно је оперисана.

По пребацивању на неонатологију, Маша је изгубила кисеоник, што је довело до великог оштећења мозга и дијагностификована јој је церебрална парализа.

Велики број људи се ујединио да јој помогне, па су у циљу њеног оздрављења и бржег прикупљања новца организована бројна спортска такмичења у већини градова Црне Горе, а такође су биле и постављене кутије за помоћ гдје се могао донирати новац.

 

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar