Ћирилица Latinica
08.03.2018.
Спорт

Свечани дочек за Каролину Илић ( освојила највећи врх Јужне Америке)

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Баранка Каролина Илић освојила је недавно највећи врх Јужне Америке – Аконкагву у Аргентини (6.962.метра), а НВО „Бирам Бар“ приредила јој је јуче свечани дочек након што се вратила у свој град. Илић је чланица међународне експедиције која је у освајање Аконкагве кренула 30. јануара под вођством српског алпинисте Зорана Павловића.

У тој експедицији било је шест планинара из бивше Југославије: Павловић, Илић, Драган Богдановић из Србије, Словенци Андреј Петелин и Јернеј Нејц Швигељ и Маја Боскоска из Македоније.

Према саопштењу које је Удружење „Бирам Бар“ доставило „Барском порталу“, Илић није крила одушевљење због геста те организације.

“Овај дочек ме баш дирнуо, изгледа да ми је судбина да промовишем овај град, мој Бар“, казала је Каролина илић.

Она је нагласила да је жалосно да се у нашој средини не придаје довољна важност спортским успјесима, посебно жена. Док се пењала ка врху, мислила је на људе који су јој давали подршку и из тога је црпила снагу.

“Туристички сам водич већ 17 година и почело је да ми смета што се не зна довољно о туристичким потенцијалима Бара и било би ми драго ако би овај мој успјех допринио промоцији Бара на туристичкој мапи Црне Горе“, рекла је она.

Каролина Илић је рођена у Паризу и тамо је провела првих 19 година свог живота. Након Париза вратила се у Бар, родни крај своје мајке. Планинарењем је почела да се бави релативно скоро и за то кратко вријеме је завољела планину, поготово наше црногорске врхове. Али као и сваки спортиста жељела је да постигне више. За Аконкагву се спремала посљедњих мјесеци тако што се скоро сваког дана пењала на врх Румије.

Аконкагва, планина коју је покорила, дио је масива Анда, а налази се у покрајини Мендоза у Аргентини.

Илић је подвукла како јој је жеља да њен успјех буде подстрек свим женама да схвате да могу да остваре своје циљеве, „само уколико то истински желе“.

 

Коментари
Komsija
Komsija: Ovoj curi svaka cast,a vidi ove ulizice oko nje i neostvarene persone...E moj Cakane ako ti ovi poziraju na svaku sliku zapitaj se malo...
09.03.2018 06:38
Baranin
Baranin: Jeste, vidi sve neostvareni ljudi na slici. Sreća pa su komentatori ostvareni, kroz neupućene komentare u vezi nečeg što pojma nemaju. "Ulizice" su se jedini sjetili da je dočekaju za razliku od komentatora komšije, koji je vjerovatno pomogao Karolini na način što je rekao "ovoj curi svaka čast" i tu ga veži! E moj komšija, ako su ti ovakvi svi komentari, zapitaj se treba li uopšte da pišeš bilo što.
09.03.2018 16:01
Ćoze
Ćoze: @Kosija, ovakve komentare pisu samo neostvareni ljudi.
09.03.2018 16:15
Za komsiju
Za komsiju: Komsija je potpuno u pravu! Sad pred izbore koriste se tudji uspjesi,tudji rezultati...sve moguce..da bi se ubrao neki jadni poen. Ovi na slici šminkeri i moleri koji bi sada da budu političari...sramota za Cakana,ako je mislio sa njima naprijed.
10.03.2018 23:00
Komsija
Komsija: Upravo...Njihovi uspjesi su nevidljivi(odnosi se na ove sa slike)...Kozmeticarke,izlivacice noktiju,satro novinari i aktivisti...Polemisu i komentarisu ovdje jer ih boli istina.Pokusace danas sa Cakanom,sutra sa nekim drugim,smijesno zaista...
11.03.2018 20:08
Za baranina
Za baranina: Ni vi je nebi docekli nego vam je dobrodoslo da ispozirate tu,ulizice i tiskavci sa nasilnim osmjesima...Mozda se ogrebete za kakvu dnevnicu...
11.03.2018 20:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar