Ћирилица Latinica
22.07.2021.
Спорт

Талентовани спортисти из Црне Горе у Београду: СРБИЈА ТЕ ЗОВЕ!

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

У Београду је почео десетодневни камп талентованих младих спортиста из региона и дијаспоре под називом "Србија те зове". Организатор je Спортско удружење "Спорт старс", уз подршку предсједника Србије Александра Вучића, Града Београда и низа других институција.

На кампу, међу 250 спортиста,  учествује и четворо дјеце из Бара (по један фудбалер и кошаркаш и двије одбојкашице), као и још 40 спортиста из других црногорских градова. Са младим фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, рукометашима и тенисерима раде еминентни српски тренери и селектори, а ових дана све скупа примиће их и предсједник Вучић. На кампу се налазе и српски спортисти из Албаније, Републике Српске, Европе, Америке, Аустралије...

Координатор "Спорт старса" за Црну Гору и Албанију Миленко Јовановић казао је да су нарочиту помоћ у одабиру дјеце из Црне Горе дали Управа за спорт и младе на челу са Василијем Лалошевићем, и градоначелници Берана и Плужина Тихомир Богавац и Мијушко Бајагић, док су талентоване спортисте из Албаније одабрали из Фудбалског клуба Скадар, гдје наступа велики број дјеце и младих српског поријекла. Превоз за спортисте из Црне Горе и Албаније обезбиједио је предсједник Српског националног савјета ЦГ Момчило Вуксановић.

На традиционалном кампу који jе потпуно бесплатан, налазе се спортисти узраста од 12 до 15 година, а смјештени су у Дому ученика "Патријарх Павле". Међу врхунским тренерима и спортистима који ће с њима радити су и Милан Гуровић, Ненад Перуничић, Милорад Косановић... Спортисти ће обићи стадионе Црвене Звезде и Партизана, присуствоваће утакмицама тих фудбалских клубова, а посјетиће и културне знаменитости и туристичке атракције балканске престонице. По ријечима Jовановића сви млади спортисти који су учесници кампа су потенцијални репрезентативци Србије у својим спортовима.

"Докажи cе! Играј за Србију! Србија те зове!" - порука је са кампа.

Коментари
Ратко
Ратко: Е ово су фине ствари. Прелијепо.
22.07.2021 11:50
Alen
Alen: Ovo je projekat Srpskog sveta da djeca iz Crne Gore i Albanije igraju za Srbiju. Vi se vise i ne krijete, sve radite javno. To je znak da je ova blada ustvari vlada Srbije iako glumi svadju sa Beogradom. Ustanimo Crnogorci, ovo se ne smije dozvoliti!!!
22.07.2021 11:52
Dado
Dado: Fantasticno. Sto vise ovoga. Manje politike. Ovo su sjajne stvari ali zaista.
22.07.2021 12:18
Za Alena
Za Alena: Sto se ti bunis.......Mozda sto tebe nisu ,pozvali.
22.07.2021 12:34
Sanja
Sanja: Prelijepo !
22.07.2021 12:35
Данијела
Данијела: Хвала Богу да се дјеца друже и упознају и усавршавају кроз спорт.
22.07.2021 12:36
Mira
Mira: Ovi sto udaraju minuse.....dzepovi vam bili u minusu,k'o sto i jesu, u dubokom minusu. Nesto lijepo da se desava.
22.07.2021 12:41
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar