Ћирилица Latinica
09.08.2016.
Спорт

ТРАДИЦИОНАЛНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР, 22. ПО РЕДУ, НА “ДАНИМА ЗАГРАЂА“

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

БАР- На 22. манифестацији културе, забаве и спорта „Дани Заграђа 2016“, у викенд насељу у Сутомору, одржан је традиционални брзопотезни шаховски турнир. У финалном дијелу такмичења надметало се девет играча – три из Никшића и шест из Бара. Играло се по двокружном бод систему. У веома динамичном финишу прво мјесто освојио је интернационални мајстор из Никшића Предраг Никач са 13,5 поена, док су пола поена мање имале његове колеге по титули Лука Драшковић из Бара и Ђорђије Контић из Никшића. И трећи Никшићанин, мајсторски кандидат Јован Миловић пласирао се у врху табеле, јер је освојио четврто мјесто, са 9 поена. Успех је остварио и члан Морнара из Бара, мајсторски кандидат Срђан Мугоша освојивши пето мјесто са 8,5 поена. 

По традицији, одличан организаор био је инжењер Веселин Ћетковић, на чијим плећима више од две деценије почива најпосјећенија манифестаиција културе на Црногорском приморју. Најбоље пласирани шахисти награђени су и у шаховским књигама, дар „Каисе комерц“ из Београда. 

Коначан пласман: 1. Никач 13,5, 2-3. Л. Драшковић и Контић по 12,5, 4. Миловић 9, 5. Мугоша 8,5, 6. Поповић 5,5, 7. Медовић 5, 8-9. Д. Драшковић и Ђоновић по 3 поена. 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar