Ћирилица Latinica
14.04.2019.
Спорт

Човић потврдио Занковићеве сумње: Зауставити нови покушај корупције челника АБА лиге и судија

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Сумње предсједника НВО "MAS-MC LLOYD“ из Бара Ивана Занковића да се у финалу АБ лиге спрема нови покушај корупције челника АБА лиге и судија, а од стране КК Будућност из Подгорице, које  "Барски портал" објавио прије неколико дана кроз саопштење поменуте НВО, потврдила је и управа Црвене Звезде на чијем је челу Небојша Човић

Упркос лакој и убједљивој побједи у првом мечу над Подгоричанима, Црвена звезда мтс огласила се,наиме,  саопштењем пред другу утакмицу финала плеј-офа АБА лиге против Будућности изразивши чуђење због сазнања да се у истом хотелу налазе службеници АБА Лиге и читава делегација Будућности (играчи, стручни штаб, управа).

Саопштење је објављено 24 сата пред други меч финалне серије у Београду под насловом "КК Црвена звезда мтс - шта је следеће?".

Преносимо га у цјелости.

*******************

"КК Црвена звезда мтс приморан да реагује на врло "необичну" и до сада незабиљежену ситуацију која утиче на регуларност АБА лиге и завршницу регионалног такмичења.

КК Црвена звезда мтс дошао је до сазнања да су службеници АБА лиге јтд , комесар за делегирање судија Изток Ремс и службеница Вања Вујичић смjештени од петка 12.04.2019. године, током свог боравка у Београду у хотелу „Crowne Plaza" који је званични хотел АБА лиге, а да је од 13.04.2019. године у истом хотелу смjештен и директор Крешимир Новосел.

Та чињеница није у складу са пропозицијама АБА лиге, може да доводе у сумњу регуларност такмичења, и целе финалне серије, из простог разлога што се у истом хотелу налази и комплетна делегација, играчки погон КК Будућност ВОЛИ на челу са предсjедником клуба, и скоро комплетном управом.

Таква ситуација није се никада догодила ни у једном такмичењу у организацији ФИБА, Евролиге, па чак ни у вријеме АБА Сидро лиге!

Београд као вишемилионски град има сасвим довољно смјештајних капацитета хотелског типа, да би се избјегла свака могућа инсинуација на ову тему, која није потребна АБА лиги.

КК Црвена звезда мтс овим дописом не жели да прави никакав притисак пред другу утакмицу плеј офа, нити да прејудицира неке догађаје, али смо принуђени да замолимо директора лиге и спортског директора лиге, да што прије ријеше ову ситуацију која никоме није у интересу, и да пронађу неко друго рјешење за смјештај својих службеника, посебно у овом тренутку када се игра финална серија регионалног такмичења.

КК Црвена звезда мтс ће се максимално придржавати свих чланова Пропозиција такмичења и то очекујемо од свих учесника и актера финалних утакмица, управа, играчких погона, али и од службеника АБА лиге јтд.", наводи се у саопштењу КК Црвене звезде мтс.

 

**

Након Звездине управе, поново се огласио и предсједник  "MAS-MC LLOYD“ Иван Занковић.

Он је изразио жаљење што с, како је рекао,  медији и спортска публика у региону Балкана са закашњењем схватили   благовремено реаговање, апел и упозорење  које је у име своје НВО дана 19.02.2019.г.,  званично  упутио на адресе ФИБА,  ЕВРОЛИГА,  свим кошаркашким клубовима у АБА лиги  и  свим медијима у региону.

"Тада смо  јасно, одговорно, провјерено и неоспорно   истакли  да се спрема  нова крађа у завршници АБА лиге,  а у корист КК Будућност из Подгорице,  и управо ми из цивилног сектора, који смо указали на ту и такву крађу,  знамо како је то  непријатан осјећај  када мораш да  у име правде, у име поштовања кошаркашког спорта, у име уважавања цјелокупне физичке културе, и надасве, у име поштовања наше неискварене дјеце и племените омладине, која се искрено интересује за спорт и спортске догађаје -  изнесеш и истакнеш  непобитне чињенице  и  жалосну истину,  и јавно укажеш на  домаће преступнике и крадљивце спортских резултата,  односно,  на наше црногорске одметнике, пљачкаше и корупционаше АБА лиге,  који  донирају и финансирају  ККБудућност из Подгорице,  а ради се бескрупулозним црногорским тајкунима који су блиски актуелној владајућој олигархији у Црној Гори" - навео је Занковић.

Наиме, како истиче, у фебруару мјесецу, осим поузданих и провјерених информација  о будућој крађи која се спрема у завршници овогодишње АБА лиге ми нијесмо могли тачно знати  конкретну манифестацију тог и таквог корупционашког и криминалног сценарија и чина.

"Нити смо могли предвидјети  како ће се од стране челника КК Будућност из Подгорице   извести тај  коначни чин пљачке у завршници плеј-офа АБА лиге,  осим што смо јасно претпоставили и са сигурношћу слутили да ће се поново искористити  бескарактерне и неморалне кошаркашке судије као што су то Јавор Дамир и Радовић Сретен, који су свој судијски и људски некарактер и неморал показали више пута и на више мјеста,  а са чиме је упозната цјелокупна јавност и спортска публика на простору Балкана и шире, и о чему и дан данас стоје релевантне информације на интернету и у свим медијима,  а  довољно је видјети кредибилне и мериторне текстове под насловом *Афера Афродита* и свима ће бити јасно о чему се ради и ко су те судије" - наводи Занковић.

Он поменути двојац арбитара назива неморалним,  декадентним  и  бескрупулозним  судијама.

 Иде и корак даље, па у новом реаговању Занковић истиче и следеће:

"Не ради само о  ангажовано-сексуалним партнерима  и  активно легитимисаним актерима  имплементирајуће корупције која је  базирана на енормно-финансијским трансакцијама,  интересно-профитним релацијама,  персонално-перверзним девијацима,  спортско-институционалном сексизму,  и активно-профитној проституцији -(чији су творци актуелни црногорски олигарси и њима блиски тајкуни који данас финансирају и управљају са КК Будућност из Подгорице),   већ се ради о  бизарним сексуалним манијацима  и  морбидно-арбитарским проституткама мушког рода,  које су нашле своје  изопачено станиште и настрано уточиште у данашњој Црној Гори, тачније у данашњем КК Будућност из Подгорице,  и који не бирају начин, средство, вријеме и мјесто гдје ће да испољавају и упражњавају своје  сексуалне тенденције, сексаџијске апетите, проституционе карактере, бизарно-емотивне варијатете,  морбидно-еротске афинитете  и  бескрупулозно-активне оргије и баханалије под покровитељством спонзора, ментора и макроа који су блиски Кошаркашком клубу Будућност* из Подгорице,  и који су са разноразним и којекаквим  секс-трафикинг аферама, институционалним сексом  и  официјалној проституцији  добро познати јавности на Балкану и шире".

Занковић потом наставља са тешким квалификацијама:

"Управо  због свега тога, судију Јавор Дамира доживљавамо као једног  агресивно-похотљивог човјека и безобзирно-судијског крадљивца који нема стида и срама у себи,  и који без много размишљања граби за финансијским интересом и личним профитом, без обзира да ли црногорски олигарси и тајкуни од њега траже да им буде пасивни мужјак у корупцији или активна мушка женка у проституцији,  или, да им буде и једно и друго,  приликом чега,  у вези  психолошког профила и менталне структура  судије Радовић Сретена  неоспорно закључујемо да се са његовог лица јасно уочавају последице  евидентног недостатка активних мотива и базичних скрупула за моралним животом,  са истовременим  јасно уочљивим симптомима и наглашеностима његове  активно-мотивационе тенденције за морбидностима и перверзијом заснованим на његовој прикривеној  особној разузданости и истрајној похотљивости за стално-испољавајућим блудом  и  истрајно-упражњавајућим развратом,  приликом чега је неспорно да је тај његов  настрани порив  последица чињенице што је Радовић Сретен у кругу своје породице један обичан индоленти мужјак без угледа, моћи и утицаја,  због чега су фрустрација и комплекси главне компоненте његове изопачене нарави и неморалног понашања.

Управо у овим карактерним цртама ове двојице неморалних и корумпираних судија лежи та кључна опасност за регуларност овогодишње завршнице плеј-офа у АБА лиги,  што су  челници АБА лиге  дужни одмах спријечити и отклонити сваку сумњу у нерегуларност финала такмичења,  уколико и сами нијесу корумпирани од стране црногорских олигарха и тајкуна из КК Будућност из Подгорице, са којима дијеле заједничке просторије унутар објекта хотела „Crowne Plaza“, те уколико не желе да и њих, као судије Радовића и Јавора, јавност у региону доживљава као кориснике сексуалних услуга и спортске проституције у режији и у оквиру  активно-мобилног каравана  шетајућег секса и излетничке проституције  који данас егзистира у режији и под окриљем КК Будућност из Подгорице,  а  чији су аутори, ментори и донатори  црногорски олигарси, тајкуни и челници КК Будућност из Подгорице".

****

Звезда води 1:0 у серији и други меч се игра вечерас у хали "Александар Николић" од 19 часова уз директан пренос на ТВ Арена Спорт

Коментари
Nikola
Nikola: Nikad ovaj Zankovic nista ne radi slucajno, i napamet. Upornijeg stvora nema. Nekad djeuje cudno, ali kvaka. Uvijek istraje i pobijedi. Ovo je jedan od dokaza.
14.04.2019 10:54
Grgur
Grgur: Moraju nedje da istresu pare od kokaina iz Bokanovih bananana. Koliko ga je proslo do sada samo kab bi se znalo.....
14.04.2019 11:31
Љаља
Љаља: Прешао Занковић на секс, свингерај и ринге ринге раја, његову специјалност. Напред Звезда, само напред!!!
14.04.2019 11:32
alex
alex: Tako je Zankovicu,legendo,kralju...Dobro nam dosao u Beograd,cekamo te !
14.04.2019 12:54
Taj Maut
Taj Maut: Od ove dvoice pametnjakovica Kojima funkcioniše po jedna polovina mozga dobar doktor bi mozda da na pravi jednog normalnog covjeka. Placu kukaju ko crne kukavice kako ih nije sramota. Zasto I'm vi iz portala dajete toliko vaznosti I prostora. Kako se osjecaju poslije ovih 20 razlike da se zastidje nemogu jer nemaju obraza, a veceras ce opet biti 15 20 razlike idemo Zvezda.
14.04.2019 13:55
Zvezdas
Zvezdas: Doktori,psihijatri, psiholozi, seksolozi, neurolozi, kriminolozi, narkolozi i ostali SPAŠAVAJTE nas od ovih šizofrenih psihopata...Ovo ni oni razumjeti nemogu!
14.04.2019 22:02
Za Zvezdasa
Za Zvezdasa: Pitaj Ivicu I Maricu!!!!!.
14.04.2019 23:34
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar