Ћирилица Latinica
13.11.2021.
Спорт

Џију - џицу клуб "Морнар" има разлога за задовољство: Велики успјеси младих Барана

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

У џију-џицу клубу "Морнар" последњих дана - слављеничка атмосфера. С разлогом, јер су се њихови чланови са Свјетског првенства у далеком Абу Дабију вратили са одличјима на прсима. И то не било каквим!

Тим поводом управа клуба уприличила је и коктел, гдје су се, поред осталог, евоцирале успомене са најзначајније смотре на планети за младе такмичаре.

Наиме, у саставу црногорске репрезентације која је бројала 24 такмичара нашло се и троје из барског "Морнара".

Наш град и земљу на овом СП успјешно су представљали Елена Стојановић и Кристина Радосавовић које су освојиле сребрне медаље и тако понијеле ласкаве титуле вицешампионки свијета, док је Саво Јаредић имао запажен наступ али у јакој конкуренцији није успио да се домогне полуфинала и медаље.

Такође, у стручном штабу репрезентације били су тренери Саша Болтић и Срђан Стојановић који су зналачки водили своје пулене до медаља и побједничког подијума. Ју Јитсу репрезентација Црне Горе је на овом свјетском првенству остварила један од највећих успјеха од свог оснивања јер је у конкуренцији преко 60 земаља и 1362 такмичара освојила 18 медаља од чега 2 златне, 9 сребрних и 7 бронзаних чиме је заузела 14 мјесто у коначном пласману и сврстала се у ред свјетских борилачких велесила када је у питању овај спорт.

Уз мало више спортске среће пласман је могао бити и височији јер је знатан број репрезентација испред црногорске са много мање медаља али више златних, што је основни критеријум при ранкингу.

Како год, у просторијама клуба било свечано. У друштву родитеља, пријатеља, поштовалаца и подржавалаца клуба, стручни штаб на челу са Сашом Болтићем и тренерима Јованом Стојановићем, Рафетом Шахманом и Срђаном Стојановићем захвалио се присутнима на сарадњи и подршци. Посебну захвалност упутили су Ивану Пекићу предсједнику црногорске и балканске ИПО организације као и Моки Шћекићу представнику црногорске ИПО на присуству, а који су наше младе шампионке даровали пригодним поклонима за велики међународни успјех, подвлачећи како нација још није свјесна величине и значаја овог успјеха, апелујући на град и државу да се више окрену младим спортистима јер је улагање у њих најјефтинија реклама за државу, на глобалном нивоу.

С обзиром да су услови у којима тренирају млади барски џиуџицаши више него скромни јасно је да је овако велики успјех остварен уз много залагања, рада и љубави а конкурс за упис нових чланова отворен је током цијеле календарске године. 

Коментари
,,,,
,,,,: Vi ste ponos nase Drzave. Ponos naseg grada.. Bravo , Samo nastavite tako.
13.11.2021 22:24
,,,,
,,,,: Nece mi biti nikad Jasno kakav sklop mozga moras imati , da ovakav uspjeh jednog tima ,uspeh nase djece na svetskom takmicenju Dajes negativan lajk. N
15.11.2021 15:14
dragana
dragana: Bravo IPO svaka cast
16.11.2021 20:52
nadezda
nadezda: to su nesrece ,,,, koji mrze sve i svakog
17.11.2021 14:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar