Ћирилица Latinica
03.04.2019.
Туризам

Мустафић: Потребно 20.000 сезонаца на Приморју

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Директор Завода за запошљавање Црне Горе, Суљо Мустафић, саопштио је да ће Црној Гори  овог љета, према процјенама његове службе бити потребно око 20 хиљада сезонских радника на Приморју.

Он је упутио апел и незапосленима и послодавцима.

"Првима да искористе шансу и пријаве се за сезонски рад, а другима да укажу повјерење домаћим радницима, јер је заиста пуно разлога за то“, рекао је јуче Мустафић.

Мустафић је навео да ће веће радно ангажовање домаће радне снаге у сезони допринијети приливу средстава у буџет, што је свима веома битно.

„Сезонски послови, које ће млади људи радити током љета, вјероватно нијесу они за које су се школовали. Важно је, међутим, да виде како функционише тржиште. Осим зарађеног новца, стичу радно искуство и навике које им касније само могу помоћи, независно којом ће се професијом бавити“, поручио је Мустафић.

Посредством Завода, до сада је, током љета, запошљавано близу десет хиљада особа, док је амбиција Завода да тај број ове године буде око 11 хиљада.

„Вјерујем да ћемо одговорити том изазову упркос израженом недостатку у понуди занимања туристичко-угоститељске струке. Како би се успјешније изборила са тим проблемом Црна Гора би за почетак требало, по узору на праксе развијених земаља, увести категорију сталног сезонца.

Та, својеврсна подршка сезонским радницима, омогућила би њихово везивање за послодавце, током цијеле године, што би био снажан стимуланс да остану у Црној Гори, навео је Мустафић.

Коментари
Kemal monteno
Kemal monteno: Laz sve je bila laz svaka tvoja rijec sve je bila laz.
03.04.2019 12:46
Dzoni
Dzoni : Suljaga ko te postavi tu korona ga izjela
09.07.2020 14:32
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar