Ћирилица Latinica
19.04.2017.
Туризам

Почела крузинг сезона у Бару

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Крузинг сезона у Бару почела је званично у уторак упловљењем француског мини крузера “Ла Белле д л’Адриатиqуе'' компаније “ЦроисиМер” са 147 путника и 48 чланова посаде у барску луку. 

Крузинг сезона у Бару почела је званично у уторак упловљењем француског мини крузера “Ла Белле д л’Адриатиqуе'' компаније “ЦроисиМер” са 147 путника и 48 чланова посаде у барску луку. 

Ово је друга крузер сезона у Бару чију је ривијеру лани са крузера посетило око 8.000 туриста. За ову годину планирано је да крузер бродовима у Бар стигне око 10.000 туриста 

Француски крузер је кренуо са Крфа и преко албанских вода, у раним јутарњим сатима пристао на терминал гата 2 компаније Порт оф Адриа. 

''У лукама Јадрана влада пребукираност, па Бар тиме има шансу коју не сме пропустити. Ми смо добили белгијски чартер - 200 путника из те земље који су нас замолили да им сугеришемо како да овог пута избегнемо наша регуларна путовања и понудимо неку нову дестинацију. Избор је пао на Бар. Да нисмо погрешили говори и чињеница да је Скадарско језеро било прави ''магнет'' њиховог интересовања'', казао је заповедник брода капетан Ненад Могић из Сплита. Из барске луке брод је у поподневним сатима наставио путовање за Дубровник. 

О туристичким потенцијалима, природним лепотама и културним знаменитостима, госте је информисао председник општине Бар др Зоран Срзентић. 

''Бар има много потенцијала, морску, језерску обалу, а и залеђе са древном старобарском тврђавом и маслином на Мировици која плени пажњу свих посетилаца. Наши гости не пропуштају да обиђу ни три велелепна веска објекта - православни Храм Светог Јована Владимира, конкатедралу Светог Петра Апостола, те џамију Селимија и Исламски културни центар'', казао је Срзентић.

Извршни директор компаније ''Порт оф Адриа'' Садет Кара истиче да није изненађење да туристи који путују широм света пожеле да обиђу другачије дестинације. 

''Црна Гора има много потенцијала, а наше је да увек изнова проналазимо оно што је чини интересантном. Имамо сигурну луку и диван град, а на нама је да те потенцијале валоризујемо до нивоа којег Бар заслужује. Веома смо срећни што смо данас отворили сезону'', казао је Кара. Агентура за француски крузер поверена је компанији ''Барска пловидба''. 

Туристичка организација Бар и ученици Средње економско-угоститељске школе у маниру добрих домаћина дочекали су госте са домаћим специјалитетима. Туристима је угођај употпуњен културно-забавним програмом у извођењу КУД-а Јединство.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar