Ћирилица Latinica
19.03.2019.
Туризам

Припреме за туристичку сезону

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Координационо тијело за припрему и праћење туристичке сезоне на подручју општине Бар, којим предсједава предсједник Општине Душан Раичевић, одржало је  први конститутивни састанак, саопштено је из кабинета градоначелника.

Састав овог тијела осим представника органа локалне управе и служби чине и представници државних органа, надлежних институција,мјесних заједница, као и представници туристичке привреде Бара.

Задатак Координационог тијела је да разматра и прати активности за припрему и ток туристичке сезоне: прати и координира активности органа државне управе, јавних служби и инспекцијских органа, органа локалне управе и других надлежних институција у току туристичке сезоне и предлаже мјере за њихово побољшање у области организације, руковођења, координирања и друге мјере, доноси наредбе и закључке о спровођењу мјера иактивности за квалитетно одвијање туристичке сезоне.

Истичући важност првог састанка Координационог тијела у припреми предстојеће туристичке сезоне, предсједник Општине Бар поздравио је присутне и изразио наду да ће се сви субјекти који на директан или индиректан начин учествују у креирању и бољој реализацији туристичке понуде нашег града, максимално ангажовати у наредном периоду како би што спремнији дочекали туристичку сезону.

Раичевић је нагласио да посебну пажњу,у сусрет љетњој туристичкој сезони треба посветити рјешавању проблема сиве економије, градског превоза, чистоће, адекватног снабдијевања електричном енергијом туристичких мјеста, те обезбјеђивању одговарајуће саобраћајне сигнализације односно табли са
обавјештењима и туристичким мапама. На састанку је иницирано и формирање посебног одбора који ће се бавити тематиком бродских кружних путовања, односно крузинга.

Директор Туристичке организације Општине Бар, Емил Кукаљ је на састанку представио најзначајније спороведене активности на промоцији туристичке понуде града на емитивним тржиштима и исказао умјерени
оптимизам када је у питању предстојећа љетња туристичка сезона и туристички промет, наводећи да "сви морамо уложити додатни напор како би била успјешнија од претходне".

Један од закључака са састанка је да ће се убудуће интезивирати комуникација и координација свих надлежних институција и у том смислу је најављено континуирано одржавање састанака Координационог тијела за припрему
и праћење туристичке сезоне.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar