Ћирилица Latinica
24.02.2019.
Туризам

Тржиште Србије најважније за барски туризам

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Туристичка организација Бара представила је своју понуду на Сајму туризма у Београду. На штанду наше ТО у главном граду Србије, како је саопштено, владала је необично свечана атмосфера.

Како је и најављено, КУД "Јединство", Удружење "Жене Бара" задужене за гастрономску презентацију и Duo clasico" чинили су овај кутак црногорског дијела сајма јединственим.

"Тржиште Србије је једно од најбитнијих за Бар, вјерујем да је тако и на нивоу Црне Горе и заиста сматрамо да је веома важно да се на овом тржишту представимо како треба, јер су то наши вјерни гости", казао је Емил Кукаљ, директор ТО Бара.

Из невладиног удружења Жене Бара потрудили су се да њихова трпеза буде Бар у малом.

"Многи барску кухињу сматрају националним благом због тога што се сва рецептура годинама чува и преноси са кољена на кољено. Потрудиле смо се да буду заступљени сви дјелови наше општине. Јела која се спремају у Старом Бару, од којих би рецимо издвојила једну посластицу коју традиционално спрема породица Карађузовић у Старом Бару, а то је посластица звана Султан суџук. Раштан из Црмнице, кобасице, пршуту и говеђу и свињску, суве смокве, димљени крап, укљеве, све је то данас на нашој трпези" казала је Љиљана Павићевић, предсједница НВО удружења Жене Бара.

Дина Десанчић, виолинисткиња из Дуа класицо, задовољна је што је свијест о културном туризму изузетно напредовала у односу на посљедње године.

"Наш штанд је био један од најпосјећенијих на овом Сајму туризма и свакако је задовољство бити дио те екипе која представља Црну Гору", казала је она

Коментари
List Crne Gore
List Crne Gore: Sada odgovaraju " paradajz" turisti. Demagogija? To nije turizam. Ovo je hvatanje za slamku. Vo se ne odnosi na Emila i ekipe koje su prezentovale Bar. Ovo je stvarnost u MNE. Turizam je osjetljiva kategorija. Mozda je tesko sklopiti kockice. Pogaca se prelomila. I ja sam sa vama da je sastavimo. Tesko...ne bjezi se tako lako od Grcke, Turske, Egipta, Tunisa, pa i Dubaia, Tajlanda. Ponuda u MNE je precijenjena. Za mjesec Sezone, niko ne zivi godinu dana. Ni madjionicari. Ipak, srecno bilo Ljeto 2019!
24.02.2019 19:33
kkk
kkk: Srbi su obicni paradaiz turisti, mole sto manju cijenu za sobu, donesu sir i na plazu, takvi nam turisti ne trebaju, zato i dolaze u Susanj i Sutomore.
24.02.2019 21:54
List Crne Gore
List Crne Gore: Za kkk: pomislih da si ti tvorac onog cuvenog slogana-"KO IMA PARA, IDE NA MORE, A KO NEMA-U SUTOMORE". No, vidim da si nepismen, pun mrznje, i bez znanja o turizmu. Bar nije turisticki grad, ali njemu pripadaju i Susanj i Sutomore. Oprosti, zasto bi neko bio nesrecan da izabere bas ovdje da ljetuje? Neko uziva u skromnosti, neko u raskosi. Slabo pratis turisticka kretanja koja zapocinju iz Srbije. Statistika ne laze. No, i pored svih takvih kakav si i ti ili ta, vecina SRBA VOLI SVOJE MORE! A ti nastavi da vrijedjas i da se kulturno izrazavas. Pozd. P.S. obratices paznju na popuste koje ce se iz MNE ponuditi bas tim " paradajz" turistima. Oni su za nas kvisko!
25.02.2019 09:07
Pingvin
Pingvin: Ko se od vas prepoznao u komentaru pa ga neobjaviste pa Bar je mali sve se zna cemu stalno selekciju cenzura dokle vise Bre.
25.02.2019 19:14
Za kkk
Za kkk: Bez razloga se nerviras, sve je manje turista iz Srbije, ali ne zbog toga sto ne vole nase more, vec zbog takvih nesoja kakav si ti, pa misle ljudi da mi odje mrzimo. Zbog takvih od nas nikad nista nema...
27.02.2019 08:46
za lista Mirko.
za lista Mirko.: Srbi nemaju svoje more, i ovdje su strani turisti, mozda im ti pokloni i reci da je njihovohaaaaaaaaaaaaa
28.02.2019 15:07
List Crne Gore
List Crne Gore: Malo okasnih: uzivaj i ti u ovom nasem SRPSKOM MORU. ko je taj ko ti brani Mirko- bez onog vojvodo.
02.03.2019 16:55
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar