Ћирилица Latinica
24.10.2019.
Хроника

Баранин преживио и трећу "сачекушу"

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Баранин Јован Ђуровић који је јуче тешко рањен у пуцњави у Амстердаму и раније је био на мети криминалних обрачуна.

На Ђуровића је пуцано јуче око 16 сати у пицерији у Амстердаму.

У истој пуцњави убијен је власник пицерије Горан Савић из Ниша, који је, како се сумња био „колатерална штета обрачуна“.

Према писању појединих медија, Савић је био Ђуровићев пријатељ и тјелохранитељ, који је скочио да га заштити.

Иначе, ово није први покушај ликвидације Јована Ђуровића.

Наиме, у јуну 2016. године, на градском гробљу Гвозден бријег у Бару дигнут је у ваздух гроб његовог брата Луке, преноси Антена М.

Наводно, према писању медија, требало је експлозив да буде активиран на дан када су, организатори тог дјела, вјеровали да ће Јован Ђуровић са породицом посјетити братовљев гроб, јер су тог дана биле Задушнице.

Експлозив је подметнут у породичну гробницу Стојановића, тачно на мјесту одакле би приликом активирања, ако не убио, онда макар повриједио чланове породице Ђуровић.

Међутим, све је пошло по злу јер је, како се вјерује, особа која је требало да активира експлозивну направу, мобилни телефон којим је требало да буде активирана бомба укључила прије Задушница.

Црногорска полиција окрила је да је у Бару покушано убиство Јована Ђуровића и 2018.

Бомба велике разорне моћи и тежине око пола килограма нађена је 29. августа прошле године у центру Бара, али на срећу, није експлодирала. Истрагом је утврђено да је Ђуровић био мета и да је у планирање његове ликвидације било укључено неколико особа.

У овом судском предмету, оптужени су Аднан Османагић, Мирза Нурковић, Алмир Јаховић, Ензан Ћириковић, Дарко Милић, Елдар Нурковић и Ђорђије Цицмил. Суђење још траје.

Цириковић је, како су медији раније писали, у истрази признао да је поставио бомбу испод мотора Јована Ђуровића по налогу Аднана Османагића, али да направа највјероватније није активирана због техничких проблема.

Прошле године у центру Бара, на тераси локала “Ла есквина” рањен је Дејан Боровић који је био у друштву са Ђуровићем. Боровић је прошао са простријелном раном подлактице, а истражитељи сумњају да је мета напада био Ђуровић. Напад није расвијетљен, али је утврђено да је у њему учествовало више особа и да је пуцано из снајпера, из аутомобила у покрету.

Јован Ђуровић је брат Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи у Котору у октобру 2013. године, а који је био близак шефу земунског клана Луки Бојовићу.

Коментари
cus docekusa
cus docekusa: Nije mora tamo odit i ovdje su ga mogli tako docekat.
24.10.2019 09:49
volujica
volujica: Kazu"Treca &Sreca"nije uvijek tako.!!
25.10.2019 09:35
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar