Ћирилица Latinica
17.05.2019.
Хроника

Барани највише лажирали, пријаве против 16 лица због незаконитe ликвидaције фирми

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Службеници Управе полиције – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су у садејству са службеницима Центра безбједности Подгорица и јединица за сузбијање привредног криминалитета центара безбједности Будва, Бар, Беране и Херцег Нови, спроводећи мјере и радње у оквиру плана активности Оперативног тима за спрјечавање и откривање починилаца кривичних дјела утаја пореза и доприноса, недозвољена трговина и кријумчарење, у оквиру оперативне акције „Евазија”, надлежним државним тужиоцима у Подгорици, Бару, Херцег Новом и Рожајама поднијели кривичне пријаве против укупно 16 лица.

Како је саопштено из полиције, дванаест лица је осумњичено да је починило 12 кривичних дјела навођење на овјеравање неистинитог садржаја док су четири осумњичена за три кривична дјела фалсификовање службене исправе.

Највише осумњичених је са подручја Бара.

Наиме, службеници Одсјека и јединица за сузбијање привредног криминалитета наведених центара безбједности су, спроводећи наведене активности у дијелу који се односи на незаконитости правних и физичких лица у поступку скраћеног поступка добровољних ликвидација привредних друштава, кривичне пријаве поднијели против М.Л. из Бара оснивача фирме „Морнар“ д.о.о. Будва, М.С. из Босне и Херцеговине, са мјесто боравка у Подгорици, оснивача фирме „Хаммер“ д.о.о. Будва, А.М. из Бара оснивача фирме „Newspaperdirect CG“ д.о.о. Бар, С.В. из Бара оснивача Приватне здравствене установе – „Апотека АС“ Бар, Ј.М. из Бара оснивача фирме „Бар-Еxплорер“ д.о.о. Бар, Б.Ч. из Бара, оснивача фирме „МБЧ Бобан“ д.о.о. Бар, Б.Х. из Бара оснивача фирме „Златна нит“ д.о.о. из Бара, Р.Н. из Бара оснивача фирме „Аир пласт“ д.о.о. Бар, М.К. из Бара оснивача фирме „Воскар“ д.о.о. Бар, М.Ш. из Бара оснивача фирме „Два брата“
д.о.о Бар, С.М. из Бара оснивача фирме „Тиру-Лиру“ д.о.о. Бар, Е.М. из Рожаја оснивача фирме „ТTrendu & amp; IE";ИЕ“ д.о.о. Рожаје, М.Б. из Херцег Новог оснивача фирме „SMS Inspire MNE Инспире MNE“ д.о.о Херцег Нови, Р.Ћ. из Херцег Новог оснивача фирме „Арагоса“ д.о.о. Херцег Нови и против П.Ј. и Н.М, обоје из Херцег Новог, оснивача фирме „Аматер А2К“ д.о.о. Херцег Нови.

Они су, како се сумња, ова кривична дјела починили на начин што су у својствима оснивача привредних друштава навели нотаре да овјере неистините изјаве у којима је наведено да су измирене све обавезе које је су та привредна друштва имала према повјериоцима, запосленима и Пореској управи, а затим су такве изјаву са неистинитим садржајем употријебили као истиниту приликом подношења захтјева Пореској управи за покретање поступка добровољне ликвидације привредних друштава чији су оснивачи, при чему je причињена укупна штета према Буџету у износу од 62.184 евра.

Коментари
Mujo
Mujo: Zasto inicijali,cuvate im obraz!?
20.05.2019 10:59
beliši
beliši: Vidim ođe nema inicijala Đ.P. koji je utulio deset firmi. Uvijek kad omrči Luku za neplaćanje ležarine za svoje kontejnere onda utuli firmu.
21.05.2019 06:34
Zecanin
Zecanin: Šta volim ove inicijale. Čovječe, svi maloljetni, a prestupnici
25.05.2019 21:08
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar