Ћирилица Latinica
26.03.2020.
Хроника

Барска полиција спријечила убиство, ухапшена два лица

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предузимајући превентивно – репресивне активности у циљу расвјетљавања најтежих кривичних дјела против живота и тијела која се доводе у везу са дјеловањем организовних криминалних група, службеници Управе полиције – Сектора за борбу против организованог криминала и корупције и службеници Центра безбједности Бар су у планској, координираној активности спријечили извршење кривичних дјела против живота и тијела, саопштено је из Управе полиције.

Слободе су лишени М.П. (28) из Даниловграда и В.О. (24) из Бара због сумње да су починили кривична дјела стварање криминалне организације, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело крађа. Они су спроведени у Специјално државно тужилаштво на даље поступање.

Полиција је 10. марта 2020 године око 19,00 часова у Бару, на земљаном дијелу локалног пута у близини спортског центра „Тополица", затекли и контролисали М.П. и В.О. Они су затечени приликом вршења затамњивања стакала на возилу марке „VW Голф 2“.

Ова лица су у полицијским евиденцијама регистровани као лица блиска једној од организованих крминалних група која дјелује на територији Црне Горе.

Предузимањем криминалистичких мјера и радњи полиција је дошла до сумње да су М.П и В.О. 09. марта 2020. године отуђили наведено возило на територији општине Улцињ, те да су такође у претходном периоду на територији општине Бар отуђили регистарске ознаке које су поставили на возило марке „ВW Голф 2“.
Код лица М.П је том приликом пронађен телефон са иностраном СИМ картицом која пружа услуге криптоване заштите.

Даљом криминалистичком обрадом, извршеним испитивањем наведеног мобилног телефона, дошло се до релевантних сазнања, као и доказа да су именовани вршили припремање извршења кривичних дјела против живота и тијела. Оперативна сазнања указују да су „мете“ напада требали бити високопозиционирани чланови супротстављене организовнае криминалне групе из Бара.

М.П. и В.О. су, сумња се, у циљу реализације тешког кривичног дјела отуђили наведено возило и регистарске ознаке, након чега су у циљу што лакше реализације у намјери како би онемогућили и отежали своју идентификацију извршили затамњивање стакала на возилу уз употребу фолија за затамњивање.
Полиција је дошла до сумње да су осумњичени, у циљу реализације горе наведених кривичних дјела и скривања средстава извршења, у претходном периоду узели под закуп стамбени објекат који се налази у Бару у мјесту Ратац, а гдје им је био „штек стан“.

Службеници полиције су 11. марта извршили претрес стамбеног објекта који су користили В.О. и М.П. којом приликом је пронађено ватрено оружје које је, како се сумња, било намијењено за извршење предметних кривичних дјела – снајперска пушка са оптичким нишаном као и пригушивачем пуцња, затим два бидона веће запремине са бензином, за који постоји основана сумња да је био намјењен у сврху изазивања пожара на возилу након извршења кривичног дјела, а све у циљу уништења свих предмета који су кориштени приликом извршења као и материјалних трагова.

Пронађена је већа количина муниције, комуникационих средстава, гардеробе, као и више предмета и трагова који ће бити предмет вјештачења у Форензичком центру.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar