Ћирилица Latinica
17.11.2022.
Хроника

Беливук ликвидирао двојицу Барана, закопао их и бетонирао мјесто укопа?

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Чула сам да су ту кућу Стањевића Рупи након злочина готово у потпуности реновирали, а потом су зидови изнова глетовани и кречени, мијењане су плочице, паркет, врата и намјештај. Сигурна сам да су Дамира и Адиса унутра закопали и забетонирали, казала је Сабахета Хоџић

....

Иако је прошло више од двије године откако су Дамир Хоџић и Адис Спахић, према тврдњама Специјалног државног тужилаштва, убијени у кући у Стањевића Рупи, надомак Спужа, њихова тијела још нијесу пронађена. Према оптужници, за те ликвидације терете се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић.

У потресној исповијести за подкаст "Траг", коју преноси "Блиц", Сабахета Хоџић, мајка и ташта убијених младића, истиче да њена породица двије године води непрекидну борбу да сазнају истину.

"Тог дана када су Дамир и Адис нестали нисам била у контакту ни са једним од њих двојице. Адис је дошао дан прије него што се све то догодило код нас кући у Бару и рекао да му треба наш породични ауто, али нам није ни рекао за шта му треба. Тек сам касније чула од његове мајке да је њој рекао да иде негдје да одвезе Дамира и да се брзо враћа. Тог дана увече звала сам Адиса да видим када ће доћи, али се није јављао", испричала је Хоџић.

 Како је казала, убрзо су схватили да су Дамир и Адис нестали и почели су да их траже, али им је полиција седам дана након нестанка забранила да наставе потрагу.

"Супруг и ја смо покренули личну истрагу и недјељу дана смо константно трагали, упоредо са специјалним тимом, од куће до куће, и тражили од људи снимке камера. Тако смо пратили аутомобил, односно куда су они ишли. Када смо дошли до једне бензинске пумпе у Даниловграду, за коју мислим да је на путу до те Стањевића Рупе, тај седми дан, звали су нас из тужилаштва и стопирали нас. Рекли су нам да опструирамо истрагу, да чинимо кривично дјело. Били смо приморани да одустанемо", рекла је Хоџић.

Према њеним ријечима, сазнања о томе шта се с Адисом и Дамиром догодило добили су из српских медија, након чега им се обратио и тужилац Саша Чађеновић, који им је казао да је Дамира 14. октобра 2020. године из ватреног оружја убио Беливук у аутомобилу и да за то има фотографије и мноштво доказа.

На њихово инсистирање, каже, видјели су се са тужиоцем још једном када им је речено да су младићи заправо убијени на другом мјесту, односно у кући у мјесту Стањевића Рупа у Спужу.

Она је тужиоцу рекла да ће отићи у кућу у којој су, према наводима оптужнице, ликвидирани њени син и зет.

"Рекла сам му да ћу копати и рукама и ногама само да нађем остатке свог сина, али ми није дао. Захтијевала сам. Чак ми је и рекао да није безбједно. Чула сам да су ту кућу након злочина готово у потпуности реновирали, а потом су зидови изнова глетовани и кречени, мијењане су плочице, паркет, врата, намјештај... Сигурна сам да су их унутра закопали и забетонирали. Не видим који је други разлог што нам не дају да идемо тамо. Та кућа је други Ритопек", казала је Сабахета Хоџић.

Коментари
Саша
Саша: ...."Зато јуришају на мене удружени кивни што сам их познао" (Матија) Ово се односи на Невена и Гулу. Невена власт никада није испоштовала, а Гулу бар понекад
17.11.2022 10:29
Ksenija
Ksenija: Cije izjave portal objavljuje, ccc...koja je poenta
17.11.2022 10:43
Robin hud
Robin hud : Do kakvog zakljucka da dodje obican gradjanin ubice pustaju da nesmetano dolaze odlaze ubijaju a kad covjek hoce da vodi privatnu istragu onda stopiraju i kazu da opstruriju istragu pa sto te velicine ne zavrse svoj posao i pomognu porodicama bar da dostojno sahrane svoje najmilije.Dao bog da se svima njima dogodi sa najmilijim sto im drugo pozeleti.
17.11.2022 11:47
Banana men
Banana men: Zalosno za porodicu ne snaslo nikoga njihova sudbina.Ali je zalosno za Crnu goru sto se ova velicina od Cadjenovica spominje da glavni specijalni a znamo dobro sto su sve radili frontovcima i sad sjahao kurta ( katnic ) a hoce da uzjase murta ( cadjenovic ) tragi komicno ko sve sto nam se dogadja u banana drzavu.
17.11.2022 12:16
гаврило
гаврило: Има ли иког ко има памети да може да воли и поштује овакву државу коју води ДПС олош?Само погледајте наше “ лавице” и сваком ће бити јасно! То више није ни брука ни срамота...
20.11.2022 07:48
Za .gavrila
Za .gavrila: Gavrile batali zivota ti kakve vase Lavice kad nikad niste za njih navijali ni za bilo koju CG ekipu.Trebale su se veseliti uz baju malog knindzu i pjesmu ne volim te Alija to je vas repertoar.
20.11.2022 11:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar