Ћирилица Latinica
04.04.2020.
Хроника

Бивши полицајац спријечио ликвидацију

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Истрага која се води против Даниловграђанина Марка Павићевића (28) и Баранина Вука Орландића (24) који су припремали убиство Јована Ђуровића, могла би ускоро да доведе до налогодавца.

Они су као чланови ове криминалне групе истражитељима признали да су учествовали у криминалним радњама. Није познато колико су двојица осумњичених помогли у истрази, али, према неким информацијама, њихови искази нијесу једини доказ којима истражитељи располажу, пише "Побједа".

Павићевић и Орландић су ухапшени средином марта због сумње да су припремали ликвидацију у Бару, о чему је "Барски портал" писао.

Сумња се да је мета био Баранин Јован Ђуровић, брат покојног Луке Ђуровића. Ликвидацију је спријечио бивши полицајац Посебне јединице полиције, који је са терасе свог стана уочио сумњиве особе, о чему је обавијестио Центар безбједности Бар.

Како су раније казали из Управе полиције Павићевић и Орландић се терете да су починили кривична дјела стварање криминалне организације, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело крађа.

Полиција је 10. марта 2020. године око 19 часова у Бару, на земљаном дијелу локалног пута у близини спортског центра „Тополица“, затекла и контролисала Павићевића и Орландића који су затамњивали стакала на возилу „голф 2“.

"Осумњичени су у полицијским евиденцијама регистровани као лица блиска једној од организованих крминалних група која дјелује на територији Црне Горе – саопштено је раније из полиције.

Сумња се да су Павићевић и Орландић дан раније - 9. марта у Улцињу украли „голф 2“, а прије тога на територији општине Бар и регистарске ознаке које су поставили на аутомобилу.

Код Павићевића је том приликом пронађен телефон са иностраном СИМ картицом која пружа услуге криптоване заштите. Испитивањем телефона, истражитељи су дошли до релевантних сазнања, као и доказа да су осумњичени припремали ликвидацију.

Из полиције је саопштено да су осумњичени у претходном периоду закупили стамбени објекат који се налази у Бару у мјесту Ратац, гдје им је био „штек стан“. Претресима полиција је, такође, пронашла ватрено оружје које је, како се сумња, било намијењено за извршење кривичних дјела – снајперску пушку са оптичким нишаном као и пригушивачем пуцња и два бидона веће запремине са бензином.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar