Ћирилица Latinica
25.05.2019.
Хроника

Благе казне за злостављање животиња охрабрују мучитеље

Аутор: Редакција 14 Оставите коментар

Тек што је изречена, више "упозоравајућа" првостепена пресуда којом су двојица Барана осуђена на условне затворске казне због злостављања животиња односно покушаја убиства, у граду под Румијом забиљежени су нови случајеви нечовјечног поступања према животињама.

На три локације у Бару у последњих 15 дана десила су се нова злостављања и убијање животиња.

У Македонском насељу, на пијаци, и у центру града, три пса су рањена, а један убијен и како се сумња. Из НВУ Друштво за заштиту животиња и природе „Сунчани сат” Бар пријавили су случај полицији.

Сачињена је кривична пријава против НН лица, која ће бити поднијета у редовном поступку Основном државном тужилаштву у Бару. Из НВУ „Сунчани сат” наводе да имају и клинички налаз овлашћене ветеринарске амбуланте из Бара, која је радила обдукцију убијеног пса.

Како је констатовано, основано се сумња, услед повреда грудне дупље, оштећења на кожи, срцу и плућима, да је смрт настала због искрварења коју је проузроковало страно тијело - пројектил.

Према писању „Дана“, највјероватније се ради о малокалибарској пушци, а сумња се и да су сви ови пси погођени из такве пушке. Из НВУ „Сунчани сат” истичу да немају довољно средстава да би могли одвести псе код ветеринара на лијечење који би им требало, већ су принуђени да их оставе на улици. Истичу и да немају ни одговарајућу помоћ Општине, и да све увијек остаје само на обећањима.

„Ово посебно кад је у питању изградња азила, што се већ годинама обећава у Бару, док су далеко сиромашније општине на сјеверу Црне Горе отвориле азиле и воде рачуна о напуштеним животињама“- истичу из Друштво за заштиту животиња и природе „Сунчани сат”.

Кинолошки судија и секретар Кинолошког савеза пуцао у пса

Подсјетимо, прије десетак дана, кинолошки судија и генерални секретар НВО “Кинолошки савез Црне Горе” Миодраг Вретеничић осуђен је на четири мјесеца затвора, годину условно, док је власник штенета од пет мјесеци Дарко Вуковић осуђен на два мјесеца, условно на годину, због покушаја убиства пса.

Њима је првостепену пресуду изрекао Основни суд у Бару, а обојица имају право жалбе.

Вретеничић је по налазу суда крив јер је у марту прошле године пуцао на штене у Кинолошком савезу који се налази у склопу његовог имања, а Вуковић, јер је након тога, пса бацио низ литицу на путу Бар-Улцињ, а да му није указао помоћ.

Волонтерке из “Пријатеља животиња Бар”, пронашле су рањено штене, након што им је, како су саопштиле, његов власник Вуковић дојавио гдје га је бацио затвореног у врећи.

Заштитници животиња су поручили да су казне у овом случају мале, те да треба мијењати казнене норме.

 

В.Радуновић

Коментари
Иван П.
Иван П.: Да би се неко иживљавао над недужним бићима мора да је имао трауматично дјетињство, да је силован, и на друге начине злостављан, да се стиди својих најближих или да су га се одрекли. Замислите каквих психопата имамо у комшилуку, у окружењу. Па још кинолошки судија, и сам власник више паса, секретар кинолошког савеза.... Дакле, све пошло у материну пизду.
25.05.2019 09:12
Robin hud
Robin hud: Sramota za ovog Vretenicica ajos veca ovog ili ove sudije koja GA je uslovno kaznila. PA to je znak ostalima da nastave I dalje da zlostavljaju zivotinje to je poruka ovog Suda. PA Kad jedan Buzdovan to radi a citavog zivota je sa psima I kao dobija neke na grade sta ocekivati od drugih. I da je ovaj sudija njega kaznio to bi bio dobar primer za sve ostale, a ovako tresla se gora rodio se mis. Tako vam je to u ovim Banana drzavama.
25.05.2019 11:13
B B B
B B B: Je li kinološki savez CG izopštio ovog monstruma iz svog članstva
25.05.2019 12:13
Profesor
Profesor: KUKU ONOM KO ZLOSTAVLJA PSE ZNA SE DA DA GA ZA 3 GODINE NAJVISE CEKA SMRT. NESRE NICU I KUKAVICE NEYMIJU DRUGO PA JADNE NEZASTICENE ZIVOTINJE . ALI GOTOVI SU.
25.05.2019 12:22
V o j k a
V o j k a: Mu iteljima pasa ceka vas isto nastradacete. Ili V A S CEKA RAK.
25.05.2019 12:24
Bgm.
Bgm.: SITNE DUSE TO BI ISTO I LJUDIMA SAMO DA MOGU
25.05.2019 12:25
NADA
NADA: Svim koji na ovo ne reaguju moze se desiti isto. BAR JE PUN .MANIJAKA
25.05.2019 12:31
Grupa gradjana
Grupa gradjana: VRETENICICU SRAM TE BILO . ZARADJIVAO SI NA PSE . CEKA TD BOZIJA KAZNA KUKAVICE . AJDE PKKAZITE SE DRUGACIJE TI I TVOJI JUNACI NA PSE . NE ZIVI se dugo poslije ubistva pasa ! ! !
26.05.2019 23:28
Gtz.
Gtz.: JUNACI IZ BARA . BOLESNICI U KULTURNIM DRZAVAMA bili bi u L u d n i c u . Zamisljate li da masakrirate ljude . To su VAM P O B U D E.
26.05.2019 23:30
Aco
Aco: OD ANTIKE DO DANAS KO UBIJE PSA DUGO NE ZIVI VEC GA PONESE TRAGEDIJA. ZALIM OVE NESRECNIKE ALI TAKO TREBA KRVNICIMA . BOG SVE VIDI
26.05.2019 23:35
Inspektor
Inspektor: Svima koji su odgovorni a CUTE NEKA Pogledaju u svoju savjest i naci ce K R V neduznih i neka ih prati odgovornost na savjesti im leze Najbolji covjekovi prijatelji neka znaju da su krivi I cekaju Da plate Boziju kaznu .
26.05.2019 23:40
Miki
Miki: Osobe koje muce i ubijaju zivotinje su opasnost i za ljude!
04.06.2019 18:39
Spuz
Spuz: Koga da zovnem..iz opstine Danilovgrad sam....5 dan ker od klmsija zavija,bukvalno kao covek...i danju i nocu...zatvoren u mali plakar..bez vode i hrane...2-3 sata ga pustaju tokom dana...moje misljenje je da je to zlostavljanje....
24.06.2019 19:28
Turist
Turist: Bar. 20.09.2019. U jednosmjernoj ulici sa tržnice prema Makedonskoj, u dvorištu poslednje kuće sa desne strane, u kojoj očigledno niko ne živi, pas, veliki i lijep, zavezan, zavija , plače i cvili čitav dan i čitavu noć. Pretužno. Pas je očito ugrožen i molim da neko od nadležnih reaguje. Strašno je biti svjedok i ne moći pomoći nedužnim biću.
20.09.2019 08:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar