Ћирилица Latinica
28.04.2018.
Хроника

Брано Мићуновић каже да нема везе са пребијањем новинара из Бара

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Барски тужилац потврдио је да постоје двије службене забиљешке заведене под истим бројем и објаснио да се њихов садржај разликује.

Kонтроверзни бизнисмен Бранислав Мићуновић и спортски менаџер Радојица Рајо Божовић саслушани су у истрази напада на новинара Младена Стојовића 23.маја 2008.године, а полицији су рекли да немају ништа са тим, саопштио је основни државни тужилац у Бару Миленко Магделинић “Вијестима”.

Тужилац је негирао да у списима премета постоје двије службене забиљешке заведене истог дана под истим бројем, али различитог садржаја - као што је то утврдила Комисија за истраге напада за новинаре.

Брутално пребијање новинара у његовом стану у Бару застаријева за мање од мјесец дана, што је прије два дана потврдила и основна тужитељка у Подгорици Љиљана Кликовац.

Предсједник Комисије за истраге напада на новинаре Никола Марковић рекао је јуче да им нијесу достављене изјаве Мићуновића и Божовића и да о томе не знају ништа.

“Ако су и саслушани, њихове изјаве нијесу достављене Комисији,” рекао је Марковић.
Он је прије два дана, на представљању филма “Силом на седму”, који представља свједочење о неистраженим нападима на новинаре, рекао да у списима Комисије постоје готово истовјетне службене забиљешке полиције о нападу на Стојовића, које су заведене под истим бројем, али да су из друге нестала имена Мићуновића и Божовића. Они се у првом документу помињу као налогодавци напада на новинара.

На питање да ли је упознат са тим јер је поступао у предмету и ако није да ли ће провјерити како је дошло до фалсификата, као и како су нестала имена Божовића и Мићуновића, ОДТ Миленко Магделинић је у одговору навео да у списима предмета постоји неколико службених забиљешки Управе полиције, као и двије полицијске забиљешке означене бројем Ку. бр. 269/08 од 28.05.2008.

“У првој службеној забиљешки Ку бр.269/08 од 28-05.2008. се констатује да је у емисији “Инсајдер” коју је емитовала телевизија Б92 у којој је учествовао оштећени, а као и лица Б.М. и Р.Б. Имена лица Б.М. и Р.Б. нису нестала из предметних списа, као ни било које друго лице, али у једној од службених забиљешки УП констатује се да нема доказа да би лица Б.М. и Р.Б. могли бити извршиоци напада, нити да имају било какве везе са нападом на Младена Стојовића. Полиција је саслушала наведена лица Р.Б. и Б.М. и исти су изјавили да не познају Младена Стојовића и негирали да имају било какве везе са предметним догађајем,” објаснио је барски тужилац у одговору “Вијестима”, које су и питале да ли тужилаштво има сазнања да су повезани са нападом на новинара.

Стојовић је претучен у родитељском стану у Бару, у касним вечерњим сатима, а истрага напада није одмакла са мртве тачке. Полиција је поднијела пријаву против НН лица, јер није нашла никакве доказе.

На питање које додатне истражне радње ОДТ у Бару предузима како би се спријечила апсолутна застара тужилац је навео да је његов колега предузимао више радњи.

Да ли је законито завести два документа под истим бројем?

Никола Марковић ипак очекује објашњење тужилаштва о томе како је могуће да се двије службене забиљешке заведу под истим бројем: “ Да ли је то у складу са законом?”.

Марковић је сигуран да је “то у ствари само доказ да тужилаштво заташкава фалсификовање доказа, које је покушало да сакрије”.

Извор:Вијести

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar