Ћирилица Latinica
10.01.2018.
Хроника

Двојица Барана ухапшена због двије тоне марихуане

Аутор: Redakcija. 0 Оставите коментар

Држављани Црне Горе Е.К. и М.С. из Бара ухапшени су због међународног шверца марихуане глисерима и гумењацима ка Италији.

У више наврата на мору су заплијењене око 2,2 тоне марихуане,а у једној од тих акција ухапшени су и двојица држављана Црне Горе. Акције заплене водиле су полиције Италије, Албаније и Црне Горе.

Истражитељи вјерују, како преноси Дан, да је план акције био да се преко мора наркотици у мањим паковањима у више наврата превозе до Италије.

Акције су почеле непосредно после Нове године, када је италијанска полиција зауставила глисер на путу из Албаније ка Италији, на којем је откривено 76 пакета у којима се налазило 1,6 тона марихуане вриједне око 17 милиона еура.

У тој акцији су ухапшена тројица Албанаца који су били наоружани аутоматским пушкама.

И у новогодишњој ноћи се морским путем шверцовала дрога, те је те вечери италијанска полиција на једном гуменом чамцу пронашла и заплијенила око 600 килограма канабиса, који се налазио у 40 ругно направљених пакета. Вриједност ове дроге је процијењена на 6 милиона еура. У овим акцијама је са италијанском полицијом активно учествовала и албанска полиција.

Према наводима албанских медија, тамошњој полиције је 6. јануара са албанског полуострва Карабурун побјегао глисер у правцу црногорских територијалних вода. Након константног оперативног рада полиција све три државе, Црне Горе, Албаније и Италије, глисер је уочен и заустављен. Полиција сумња да је дрога из албанског града Валона требала да буде транспортована у Италију.

Обаласка срежа је 6. јануара хеликоптером успјела да направи снимке гуменог чамца у којем су се налазиле три особе и дрога. Касније се испоставило да се ради о марихуани чија је укупна тежина износила 28 килограма.

На глисеру су се налазила и двојица држављана Црне Горе Е.К. и М.С. Са њима је био и држављанин Србије Р.М. Наводи се да су сва тројица ухапшених живјела на релацији Подгорица - Бар.

У акцији хапшења албанска полиција је , како преноси Дан, укључила своју специјалну Делта јединицу, граничну полицију, брод "Орику" и хеликоптер, пренијели су тамошњи медији.

Црногорска гранична полиција је у судејству са колегама из сусједства открила још један гумењак, који је покушао да помогне првом глисеру. Према незваничним информацијама Дана, црногорска полиција је у истој акцији отрила још 32 килограма марихуане.

Истрага о заплени дроге је у току, а безбједносни органи вјерују да су сви ови случајеви кријумчарења повезани.

Извор: Мондо

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar