Ћирилица Latinica
10.10.2018.
Хроника

Динић био задужен да убије Шарановића

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Српском држављанину Милану Динићу (25) из Ниша, којег терете да је крајем децембра 2016. планирао да убије Даниловграђанина Слободана Шарановића, одређен је притвор до 30 дана.

Динић се у петак предао а на саслушању код тужиоца се бранио ћутањем.

Како сумњају истражитељи, Баранин Алан Кожар оформио је криминалну групу која је требало да убије Шарановића. За Кожаром је расписана међународна потјерница по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је на челу криминалне организације одговорне за припремање ликвидације Шарановића.

До имена Динића истражитељи су дошли још 2016. године када је пресрео Шарановића у Будви и испричао му да му је наложено да га ликвидира. Предао му је пиштољ који је Шарановић однио будванској полицији, али није хтио да саопшти име налогодавца ликвидације.

Тим поводом Специјално тужилаштво формирало је предмет и Шарановић је саслушан у својству свједока. Још на почетку истраге, сумњало се да се ради о члану шкаљарског клана, који је био ангажован да убије Шарановића. Шарановић је изашао из притвора 9. децембра 2016. године, гдје је провео скоро три године због сумње да је заједно са Никшићанином Ратком Кољеншићем организовао убиство Београђанина Николе Бојовића, брата вође земунског клана Луке Бојовића.

Након изласка из притвора Шарановић је, судећи по изјавама његових блиских пријатеља, био свјестан да ће бити убијен и одбијао је полицијску заштиту. Шарановић је убијен 11. марта 2016. године наочиглед тјелохранитеља, који је видио само да је пуцано из БМW-а у покрету при великој брзини.

www.borba.me

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar