Ћирилица Latinica
14.06.2022.
Хроника

Држава би могла да врати заплијењене цигарете и да се извини ?

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Последња акција заплијене цигарета у Луци Бар изазвала је бројне контроверзе и оспоравања у јавности. Према незваничним информацијама, не искључује се могућност да држава залијењену робу у вриједности око 3.5 милиона евра врати, па чак и да се извини власницима.

Подсјетимо, прије три дана У Луци Бар одузето је осам контејнера, оквирно четири хиљаде пакета цигарета.

Министрар унутрашњих послова Аџић је казао тим поводом да надлежне инстутуције настављају са активностима усмјенерим на борбу против шверца цигарета.

"У периоду од маја 2022. године надлежне институције у Црној Гори заплијениле су више цигарета него било која друга земља Европе", рекао је Аџић.

Према његовим ријечима, то је показатељ да Црна Гора има капацитета да се бори против шверца цигарета, али и свих облика криминала.

У међувремену, подсјетимо, власник шпедитерске фирме "Плаyмакер" Ђорђије Павићевић рекао је за Портал РТЦГ да су цигарете које је одузела Управа прихода и царина у сарадњи са МУП-ом легално пријављене Царинарници Слободне Зоне Луке Бар, и да су у складу са законском процедуром смјештене на контејнерски терминал Луке Бар.

Он је навео да ће власници цигарета ангажовати адвокате и покренути процес с циљем одбране својих права и имовине.

-Управа прихода и царина (УПЦ) одузела је цигарете, зато што није испоштован временски рок који је одређен за транзит истих, већ су оне и након истеклог рока стајале на терминалу.

Рок за уклањање цигарета није испоштован због текућих проблема контејнерских компанија, које нијесу могле у тако кратком року стићи да отпреме, јос једном напомињем, легалне контејнере-рекао је Павићевић.

Он је казао да су као шпедитерска кућа примили рјешење од УПЦ да се роба одузима.

"Наравно, власници цигарета ће ангажовати адвокате и покренути процес с циљем одбране својих права и имовине" -навео је Павићевић.

 

Коментари
Robin hud
Robin hud: Tresla se gora rodio se mis kao i uvijek do sada .Sjetimo se Kalica,Sarica,Mugose,Miga ,Brkovica P.Ivanovica i ostalih stetocina iz DPSa zaboravih i onog slinavog Bolevica koji sa Ivanovicem postavi kamen temeljac za novi duvanski kombinat a malo poslije toga nadjose mu svercovane cigarete u Tuzi i sta bi poslase ga par mjeseci u Brezovik kao bolesan svi se oni razbole kad pravda zakuca na vrata.On je zadnja karika u tom lancu ali da nebi propjevao tu su se kupili luks stanovi citava familija vozi najnovija auta i to svi znaju samo neznaju ovi sto vrse vlast ili znaju a u talu su sa njima kako drugacije objasniti.U ovoj banana drzavi ko ukrade 1000 do 5000 eura je pravo najebo a sto vise pronevjeri vise ga cijene i niko ga ne dira to su sve uspjesni biznismeni pogledajte im malo u biografiju sto imaju od skole.
14.06.2022 14:07
Kaco
Kaco: Ne treba gubiti vrijeme.Nadležni organi da ispitaju porijeklo imovine.To je ključno jer i vrapci na grani pjevaju a niko nesmije ništa.Korjeni su duboko i treba ih isčupati.
15.06.2022 06:40
Mino
Mino: Uvaženi Kaco, netreba gubiti vrijeme.Urađeno je veliko ništa i veliko ništa će ugraditi.Jedino se mogu pohvaliti ako su našli kakvog dječaka da je otiđio čokoladu i oštetio prodavnicu za 5€
17.06.2022 13:25
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar