Ћирилица Latinica
14.06.2022.
Хроника

Елезовићева ликвидација има везе са шверцом цигарета у Луци Бар?

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Ко је ликвидирао полицајца Елезовића и зашто? Позивам премијера приправника Дритана Абазовића и министра полиције приправника да одговоре јавности на моја питања око смрти Елезовића, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

"Ако вас није брига за јавност, његова породица заслужује информације о његовој ликвидацији! Његова ликвидација је повезана са шверцом дроге и цигарета преко Луке Бар! Позивам власнике криптованих телефона и Скај апликација из УРА Дритана, Миљанића и онога који им их је предао - Милошевића, да одговоре на моја питања о ликвидацији високопозиционираног оперативца полиције! Још једно самоубиство с леђа! Моје племе сном мртвијем спава", навео је он.

Медојевић је нагласио да је Елезовић једно вријеме обављао функцију руководиоца Одјељења за сузбијање кријумчарења и свих видова пограничног и међународног криминала у Одјељењу граничне полиције Бар.

"У његовој надлежности су били надзор и контрола прелажења државне границе у Луци Бар, гранични прелази Сукобин и Бар, као и цијела државна граница на територији општина Улцињ и Бар. Пронађен је мртав, високи полицијски функционер који је био задужен да се бори против шверца цигарета и дроге преко Луке Бар и границе са КИМ и Албанијом", додао је он.

Како је истакао, да се ово десило у било којој демократској и правној држави, премијер би у пратњи министра унутрашњих послова и директора полиције отишао на лице мјеста, посјетио породицу полицијског функционера, одржао прес конференцију и поручио да је убиство полицијског функционера напад на државу и да ће подићи борбену узбуну и подићи све капацитете полиције који ће преврнути и земљу и небо да открију ко је налогодавац, организатор и убица Елезовића.

"Сви медији би из сата у сат под ознаком "Breaking news” емитовали новости из истраге, резултате обдуцкије, ко је приведен и зашто, како напредује истрага, правиле би се специјалне емисије о шверцу цигарета и дроге преко Луке Бар, позивали би се полицијски функционери, колеге Елезовића, независни аналитичари, стручњаци. Колеге полицајци би организовали акције солидарности са његовом породицом, Министар би објавио да су његовој породици обезбједили новчану помоћ, да су дјеца добила стипендије и сигуран посао у државним органима. Читава поштена Црна Гора би се дигла на ноге и тражила истину и правду", нагласио је он.

Према његовим ријечима, ако се и ово убиство прикаже као самоубиство, то ће бити још један у низу очигледних доказа да државом, у суштини, владају шверцери дроге и цигарета и да је њихова мрежа сарадника у државним органима толико разграната и моћна да спречава било какву акцију државе.

"То је порука да је мафија јача од државе и да је Црна Гора њихова држава. Надам се да грађанима постаје мало јаснија моја идеја о увођењу ванредног стања и радикалним мјерама које је потребно предузети да би се ослободила држава из смртоносног загрљаја организованог криминала", закључио је он.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar