Ћирилица Latinica
21.07.2018.
Хроника

Жарко опет на оптуженичкој клупи, сада због злоупотребе на штету Поште ЦГ

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Аида Музуровић, портпарол Вишег суда у Подгорици, изјавила је "Вијестима" да се припремно рочиште одржава на нејавној сједници

Судија Драгоје Јовић јуче је у подгоричком Вишем суду одржао припремно рочиште за предстојећи главни претрес бившем градоначелнику Бара Жарку Павићевићу, оптуженом за кривично дјело "злоупотреба овлашћења у привреди".

Осим њега, оптужена је и бивша директорица његове фирме Завод за изградњу Бара (ЗИБ) Данијела Крковић, као и судски вјештак и процјенитељ Рафаил Вретеничић, који су оптужени за кривично дјело "злоупотреба овлашћења у привреди путем помагања".

Аида Музуровић, портпарол Вишег суда у Подгорици, изјавила је "Вијестима" да се припремно рочиште одржава на нејавној сједници.

"Судија је главни претрес окривљенима заказао за 12. и 26. октобар", казала је она.

Према оптужници, троје окривљених је злоупотребом нанијело штету Пошти Црне Горе у укупном износу од 2.247.882, 40 еура.

"У току 2011. године у Бару окривљени Павићевић је као предсједник Одбора директора Завод за изградњу Бар, чији је оснивач и власник, у намјери прибављања противправне имовинске користи грубо повриједио овлашћења у погледу управљања, располагања и коришћења имовином, а прибављена имовинска корист прелази износ од 40 хиљада еура. У томе су му умишљајно помогли окривљена Крковићева која је запослена као извршни директор у предузећу Завод за изградњу Бара АД и окривљени Вретеничић као стални судски вјештак грађевинске струке и овлашћени процјењивач, стварањем услова за извршење кривичног дјела", пише у оптужници.

Извор: Вијести

Коментари
zibovac
zibovac: ako u cg postoji imalo pravde svo troje u bajbok na ladovinu ali sumnjam kod nas je najopasnije otudjiti 500 do 1000 eura jer se nemoze kupiti cokolada a ovi ce kupiti cokoladu pa ce to razvlaciti par godina i onda se to zaboravi tresla se gora rodio se mis
21.07.2018 22:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar