Ћирилица Latinica
14.07.2018.
Хроника

Између Бара и Улциња заплијењено преко 1,3 тоне марихуане

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

"Први налази упућују на закључак да им се можда покварио глисер. Због тога су се ослободили терета и вјероватно некако напустили наше воде", казао је наш саговорник

Преко 1,3 тоне сумниивих материја за које се претпоставља да је марихуана, заплијењено је данас у црногорским водама у близини границе са Албанијом.

Дрогу су примијетили рибари око десет ујутро и о томе обавијестили полицију и Управу поморске сигурности. Саговорник Вијести из истраге казао је да је дрога била разбацана по мору али да кријумчари нијесу пронађени ни идентификовани.

"Први налази упућују на закључак да им се можда покварио глисер. Због тога су се ослободили терета и вјероватно некако напустили наше воде", казао је наш саговорник.

Разбацану дрогу по мору глисерима су сатима купили припадници Министарства унутрашњих послова и Управе поморске сигурности. По налогу Вишег државног тужиоца, увиђај су обавили инспектори одсјека за борбу против дроге и кријумчарења.

Из Управе полиције је саопштено да је полиција на око 11 наутичких миља од ушћа ријеке Бојане пронашла око 1.332 килограма марихуане.

"Службеници РЦГП "Југ" су након добијеног обавјештења од стране службеника Одјељења граничне безбједности Улцињ да је на око 11 наутичких миља југозападно од ушћа ријеке Бојане уочен већи број пакета који плутају у мору, заједно са службеницима ОГБ Улцињ, Станице граничне полиције Бар – Јединице патролних бродова и чамаца Бар и Јединице граничне полиције Будва, а у сарадњи са службенцима Јединице за електронско осматрање и оперативну подршку и службеницима Управе поморске сигурности, на наведеној локацији пронашли и изузели 62 пакета са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине 1.332,3 килограма", наводи се у саопштењу Управе полиције.

У саопштењу се додаје да је пронађена дрога, након што је укрцана на службена пловила РЦГП Југ, предата службеницима Одсјека за борбу против дроге.

"О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се опојна дрога изузме. Службеници Управе полиције предузимају интензивне мјере и радње у циљу идентификовања лица која су одбацила ову дрогу", закључује се у саопштењу.

Извор: Вијести

Коментари
List Crne Gore
List Crne Gore: Samo toliko?!?
17.07.2018 19:44
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar