Ћирилица Latinica
18.12.2017.
Хроника

Кисић-Петровић: Оружје није моје!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Сликарки и предузетници Данијели Кисић Петровић (65) одређено је тужилачко задржавање до 72 сата, али још увек се не зна који суд ће одлучивати о њеном притвору.

Њу је полиција ухапсила у недељу када је у њеној породичној кући пронађено оружје које могу поседовати само специјалне јединице војске и полиције, као и већа количина муниције – пишу „Новости“.

Том листу ово је потврдио " потврдио тужилац Радован Ђуришић, портпарол Основног државног тужилаштва у Бару.

Тужилаштво је поднело предлог Основном суду у Бару за одређивање притвора Данијели Кисић Петровић. Међутим, због 40- так судских предмета у различитим фазама, углавном парничних спорова, све судије и Основног суда у Бару и Основног суда у Улцињу су изузети тако да је на Врховном суду да делегира, или Основни суд у Подгорици, или у неком другом црногорском граду.

“Све судије Основног суда у Бару су изузете због ранијих судских процеса у којима је странка била Данијела Кисић Петровић. На Врховном суду је да одлучи о предлогу да се делегира предмет неком другом суду“, рекао је председник Основног суда у Бару Горан Шћепановић, који је потвдио  током претходних судских поступака да је ухапшена поднела бројне кривичне пријаве и тражила изузећа судија.

"Новости" сазнају, од извора блиских истрази, да је Кисић Петровић негирала да је њено оружје, тврдећи да нема појма о чему се ради.

Сликарка је ухапшена у недељу, након претреса породичне куће у барском приградском насељу Мировици где је пронађено оружје и већа количина муниције.

Полиција је такође, у присуству Кисић Петровић извршила претрес још једне њене куће која се налази код увале Утјеха, између Бара и Улциња. У овом објекту није нађено оружје.

Извор из полиције наводи да су поступајући по оперативном податку да се спрема ликвидација у Бару припадници барске полиције прибавили наредбу за претрес стана и других просторија које користе Кисић Петровић и њен син Кристофор Петровић (30).

„Претресом прве локације у барском насељу Мировица полиција је пронашла и одузела оружје за које грађани не могу имати дозволу и већу количину муниције оружја: хеклер са два оквира пуним муниције, шкорпион са три оквира пуна муниције, револвер пиштољ нн марке са седам комада муниције у њему, фантомку, лисице, гасни пиштољ, прибор за чишћење оружја, три печата и један штамбиљ за које се сумња да су фалсифификовани као и преко 2.000 комада разне пиштољске муниције“, рекао је за "Новости" тужилац Радован Ђуришић.

Такође се сумња да Кисић - Петровић стоји иза два паљења возила у Бару као и постављање експлозива на кућу једног Баранина.

"Новости" сазнају, из извора блиских полицији, да је хапшењем Кисић Петровић спречена ликвидација једног Баранина, чији идентитет за сада због оперативних радњи, полиција не саопштава.

Данијела Кисић Петровић иначе је у жижи јавности годинама због бројних поднесених тужби против суграђана.

На терет Кисић Петровић се ставља кривично дело недозвољено оружје и експлозивних материја (веће количине муниције) за које је запрећена казна затвора од једне до осам година.

Кисић Петровић има словеначко држављанство, а пореклом је из Бара, пишу београдске „Новости“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar