Ћирилица Latinica
05.01.2018.
Хроника

Кисић – Петровић пуштена уз јемство од 100.000 евра, Нову славила у Дубровнику

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Уз јемство од 100.000 еура  из притвора је пуштена Данијела Кисић Петровић (65), за коју је полиција тврдила да припрема нечију ликвидацију.  

Баранка је  из спушког  Истражног  затвора изашла  29. децембра  и, према незваничним информацијама  “Вијести”, одмах напустила Црну Гору.

“Вијести” сазнају да је Кисић Петровић виђена у Дубровнику у новогодишњој ноћи. Није познато да ли се вратила у Црну Гору.

Она је ухапшена 17. децембра након што је полиција претресом њене куће у Бару пронашла арсенал оружја.

Данило Мићовић  за “Вијести” је потврдио да је истражни судија Основног суда  у Подгорици прихватио да уз положено јемство Баранку пусти да се брани са слободе. 

“Судија Миладин Пејовић је првобитно прихватио да јој уз јемство од 50.000 еура укине притвор, али се на ту одлуку жалило тужилаштво и вијеће је укинуло. Након тога предложили смо јемство од 100.000 евра и оно је прихваћено. Одлука је постала правоснажна у петак, када је и пуштена из притвора”, казао је Мићовић. 

Он је рекао да не зна да ли је Кисић  Петровић напустила Црну Гору, али да јој није одређена мјера одузимања путних исправа. 

Након хапшења Баранке из Управе полиције званично су саопштили да  су хапшењем Кисић Петровић спријечили ликвидацију, али нијесу саопштили чију.

Добро упућени извор “Вијести” тврди да је та Баранка због судских спорова вођених у Бару, Улцињу и на Цетињу пријетила тамошњим судијама и адвокатима.

“Због ранијих пријетњи изузеће су тражиле судије из Бара које су поступале у њеном предмету, потом се исто догодило и са судијама у Улцињу”, рекао је тада саговорник “Вијести”.

Полиција није саопштила да ли је неко од судија или адвоката био на нишану Кисић Петровић.

Извор из истраге казао је да инспектори знају чија је ликвидација припремана у кући Петровић Кисић.

Из Управе полиције појаснили су да су кућу Баранке и њеног сина Кристофора Петровића (30) претресли поступајући сходно оперативном податку да се спрема ликвидација у Бару.

Претресом су пронашли и одузели хеклер са два оквира пуна муниције, шкорпион са три оквира пуна муниције, револвер непознате марке у ком је било  седам метака, преко 2.000 комада разне пиштољске муниције, фантомку, лисице, гасни пиштољ, прибор за чишћење оружја...

Упркос тврдњама да је припремала нечију ликвидацију, осумњичена је  само за  недозвољено држање оружја и експлозивних материја из чл. 403 ст. 3 КЗЦГ. 

На саслушању је тврдила да је  оружје пронађено у њеној кући припадало њеном покојном рођаку, официру Југословенске народне армије, који је избјегао из ратом захваћеног подручја.

Тада јој је судија Пејовић одредио притвор  због опасности од бјекства, јер осим црногорског има и словеначко држављанство. 

 

(Вијести)

Коментари
kevin
kevin: Uopste ne lici na mafijasicu na slici, auuuuu, sto je ovo kukala ti majka. Baba zvana uzas!
07.01.2018 03:17
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar