Ћирилица Latinica
30.06.2018.
Хроника

Коме је сметао убијени Васо Делибашић ?

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Будући да је пронађен ДНК траг који највјероватније припада убици Баранина Васа Делибашића убијеног на Видовдан у овдашњој Македонској улици, могло би се очекивати да инспектори барске полиције убрзо идентификују особу која је пуцала у 45-годишњака, према неким информацијама,  блиског клану Алана Кожара.

Полиција је за сада испитала велики број људи за које је процијењено да би могли дати информације од значаја за идетификовање егзекутора, међутим озбиљнијег помака у истрази и даље нема. 

Ствари које су пронађене у ауту "ауди" у Бјелишима, који је убица запалио након што лишио живота Делибашића, са кључним доказом, упућене су на вјештачење у Форензички центар у Даниловград, како би се утврдило поријекло пронађеног трага.

Наводно није познато ни колико је лица учествовало у организацији ликвидације. Ипак, извјесно је да су коришћена два оружја, и да је у аутомобилу који је спаљен било најмање двије особе. Вјерује се, кажу у полицији, да су имали помагаче.

Изузето је неколико снимака сигурносних камера који су прегледани како би се утврдило више података о убицама.

Према полицијским евиденцијама, Делибашић је био близак клану који је предводио Лука Ђуровић, а који је након његове смрти преузео Алан Кожар.

Убица је у аутомобилу чекао да Делибашић, који је био на мотору, прође поред њега. У тренутку када је Баранин пролазио поред игралишта на којем су се играла дјеца, убица из „аудија” у покрету испалио је више хитаца у његовом правцу.

Шест метака је погодило Делибашића у главу и груди, а имао је ране и у предјелу екстремитета. Он је био жив након пуцњаве, а преминуо је у болници. Смрт је наступила услед повреда срца.

Аутомобил „ауди” из којег су испаљени смртоносни хици у Делибашића убрзо након тога пронађен је запаљен у близини Пољопривредне школе у Бару.

У „аудију” је пронађено оружје из којег је Баранин убијен.

Делибашић је био власник угоститељских објеката у Бару „Портофино” и „Le Petiti Chатеаu”, некадашњег „Малог дворца”.

Очекује се да ће полиција, имајући у виду да већ посједује одређене трагове, утврдити коме је могао сметати убијени Делибашић.

 

 

Коментари
Gradjanin X
Gradjanin X: Ne zelim nikome zlo, ali ti klanovi da ce se istrijebit svi da ne stradaju nevini ljudi, a sve vise nevinih ubijaju po crnoj Gori. U mnoga ubistva je umijesana i drzava, policija, tajna policija, DPS.... Nesumnjivo.
30.06.2018 17:37
građanin
građanin: Nije mi žao ove kriminalce kad se ubijaju, problem je što su počeli u sred dana da pucaju, pred djecom i što će neko ni kriv ni dužan da strada... A ove "pripadnike klanova" niko nije ćerao da se bave tim "poslom", sami su krivi...
30.06.2018 18:06
KKK
KKK: Volio bih da se svi poubijaju medjusobno, pogledajte ko sve drzi lokale po Baru, kriminalac do kriminalca, posteni covjek ne moze niti smije od njih doci na red.
30.06.2018 19:31
Sonja
Sonja : Dzenan Loncarevic je pjevao na platou ispred portofina. Cakanov zavrsni poklon. Cakan bio clan kriminalne grupe CALABRESE, drug sa Kolakovicem, Delibasicem itd... supruga pokojnog zaposlena u opstini Bar, sekretarijatu koji vodi Cakanov kadar Olivera Katic, sestra rodjena Nikole Katica, kuma Acka Dabanovica, bliskom klanu Jova Djurovica. Rijesenje za stalno je dobila ulaskom Cakana u vlast. Politicke ambicije Klana Jova Djurovica bile planirane i jos uvijek su preko Cakana. Vodja klana Luke Djurovica je Alen Kozar, akter afere na Splendid kojeg je Mico Orlandic strpao u zatvor. Sukob Cakan Mico je opasan i stvar je za ANB. Pitam vas da li ima nesto sto sam napisala a da nije tacno? NEMA. Samo povezite stvari. Klan Alena Kozara je podrzao Cakana.
05.07.2018 23:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar