Ћирилица Latinica
23.07.2020.
Хроника

Ко је био убијени Алaн Кожар?

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Име Алана Кожара дуже од деценију уписано је у полицијске књиге, а према њиховим подацима вођа је годинама уназад најјачег барског криминалног клана, који уско сарађује са шкаљарцима и земунцима.

"Вијести" пишу да су црногорски правосудни органи Алана Кожара су потраживали међународном потјерницом, расписаном по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације која се сумњичи за тешка кривична дјела.

СДТ га терети да је 2016. године организовао криминалну групу у Бару и Будви чији припадници су постали Нишлија Милан Динић и неке и даље непознате особе. а чији задатак је био да убију Даниловграђанина Слободана Шарановића.

"Да би се у децембру 2016. године у Бару окривљени Кожар Алан састао са Динић Миланом и истом предао пиштољ марке глок“ и 15 метака и мобилни телефон марке 'блацкбаррy' са сим картицом и дао упутство да лиши живота сада покојног Шарановић Слободана, да би 24.12.2016. године Динић Милан тражио да се састане са сада покојним Шарановић Слободаном, којем је том приликом предао наведени пиштољ и мобилни телефон са сим картицом", писало је у тужилачким списима.

Шарановић је убијен неколико мјесеци касније - 11. марта 2017. године, испред свог стана у будванском насељу Дубовица.

Убице су црним BMW-ом пришле Шарановићу с леђа и пуцале у њега из два различита оружја. Полиција је дан касније пронашла запаљен аутомобил и аутоматску пушку, који су вештачени.

Према писању домаћих и регионалних медија, али и оперативним подацима служби безбједности, Кожар је био човјек од поверења вође Земунског клана Луке Бојовића.

Породице Бојовић и Шарановић годинама ратују, а у том рату страдало је више особа. Убијени Слободан Шарановић теретио се за убиство Николе Бојовића, Лукиног брата. Наводно, то убиство наручио је из освете због убиства свог брата Бранислава.

Лука Бојовић био је у пријатељским контактима са барском криминалном групом коју је предводио страдали Лука Ђуровић.

Управо Кожар је, према сумњама истражитеља, преузео тај клан након што је Ђуровић погинуо у саобраћајној несрећи.

Кожару се судило због оптужби да је организовао постављање експлозивне направе испод аута полицијског официра у Бару Ивана Ђоковића.

Издржао је казну затвора од шест година и десет мјесеци, на коју је осуђен због подметања три експлозије на градилиште хотела "Сплендид" у Бечићима и покушаја изнуде од бизнисмена Жарка Радуловића, сувласника хотела.

Близак пријатељ Кожара, Баранин Зијад Нурковић (24) рањен је прошле године у Малаги, наочиглед супруге и двогодишње ћерке.

Нурковић је након што је погођен у главу пребачен у болницу, али је преминуо.

Наводни члан Кожареве групе, Дино Ибрахимовић ухапшен је недавно у истрази убиства Новљанина Шћепана Рогановића.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar