Ћирилица Latinica
02.09.2018.
Хроника

Лука Бар поприште обрачуна кокаинског и клана шверцера цигарета

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Бар никако да сиђе са страница хронике у домаћим и медијима из региона.

Последњих дана актуелна тема је хапшење седам овдашњих цариника који се терете за учешће и организацију у шверцу цигарета преко Луке Бар, односно стварање организоване криминалне групе која је државни буџет оштетила за више десетина милиона евра.

Подсјетимо, мало прије тога, полиција је заплијенила пун шлепер шверцованих цигарета који је изашао из највећег јужнојадранског пристаништа. 

Свету томе претходила је заплена око 40 килограма кокаина, који је шверцован у пакетима са бананама.

Према писању портала "Борба", напрасан обрачун специјалних полицијских служби са шверцом дроге и цигарета и актерима тих "послова" о којима су мање - више знале и "птице на грани", продукт је жестоког сукоба кланова унутар владајуће Демократске партије социјалиста.

Унутар Демократске партије социјалиста (ДПС) води се рат између два клана који се баве шверцом дроге и цигарета, а кулминација сукоба се тек очекује, пише поменути портал уз позивање на извор из самог врха партије на чијем је челу Мило Ђукановић.

Запленом цигарета милионске вриједности једном клану који се бави тим уносним "бизнисом" задат је тежак ударац, а све то је био одговор супростављеног клана на недавну заплену кокаина у Луци Бар. Јасно је да су два клана у жестоком сукобу око криминалних послова које контролишу, а недавне акције заплене цигарета и дроге су јасан сигнал да сукоб пријети да избије на површину.

Након заплене скоро 40 килограма кокаина, наводи "Борба",  било је јасно да је позадина свега тога обрачун унутар самог ДПС-а, како би се нанијела политичка штета струји која је гурала Драгана Бокана за градоначелника Подгорице.

Није се дуго чекало да одговор тог клана, а као резултат тога имамо заплену цигарета и разбијање те криминалне структуре.

Наравно, у оба случаја, главни играчи су остали ван домашаја, а то и јесте била поента, како би једни другима послали сигнал да су спремни да у обрачуну иду до краја.

Такође, све је очигледније, када су у питању велике полицијске акције, да нема сарадње између државних органа, тачније, да сваки орган самостално вуче потезе, зависно од тога ко га контролише од поменута два клана, иако би борба против организованог криминала и корупције требала да буде синхронизована.

Свједоци смо да је већина ухапшених актера најновије афере око шверца цигарета, у који су умијешани и цариници, исте ноћи пуштена на слободу, чиме је обезвријеђен рад специјалног полицијског тима.

Такође, већ три пута се у Вишем суду одлаже саслушање заштићеног свједока у предмету против Ранка Радуловића и осталих који се између осталог терете за припремање ликвидација полицијских функционера, чиме се индиректна порука шаље и тиму који је ради на расветљавању тог предмета, да немају одријешене руке у раду.

Ова два последња случаја јасан су сигнал да унутар система постоје опструкције, тачније да два клана унутар ДПС-а, контролишу поједине гране власти, али да нико од њих нема пуну контролу над цијелим системом.

Нажалост, држава и комплетно друштво су нажалост таоци та два клана, а све је извјесније да ће јесен донијети нова престројавања, али и још јачу конфротацију главних играча унутар ДПС-а - пише "Борба".

Коментари
Cicmil
Cicmil: To se odavno zna. Hapse sitnu boraniju. Sta ce biti s Markovicevim Jokovicem.... ? Veljovic pojacao tim iz mojkovackog klana.... Idemo.....
02.09.2018 12:13
Drndoje
Drndoje: Nece vam ni vračari pomoći uskoro. Sami cete se istrijebiti ako veliki Bog da. Sitno je kako prolaze Sveto, Zarko, Kuljaca, Radjenovic... Mala ce vam Evropa biti da se sakrijete lopine narko dilerske
02.09.2018 12:41
Принцип
Принцип: Милаш шверцује цигаре а конзумира коку. Вас свијет његов кад се надува ...
02.09.2018 12:45
Grgur barski
Grgur barski: Razoblicite ulogu ANB-a i policije u Baru u ovim poslovima !!! Imate materijala....
02.09.2018 18:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar