Ћирилица Latinica
27.03.2018.
Хроника

Миловац (МАНС): Павићевић "мућкао" и са директором Поште ЦГ

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Најновије информације о истрази против бившег барског предсједника Општине Жарка Павићевића, који се сада сумњичи и за незаконите послове са Поштом Црне Горе, јесу потврда да је кривична пријава коју је МАНС против Павићевића поднио још средином 2011. године била утемељена на чврстим доказима и у потпуности оправдана, казао је директор Истраживачког центра МАНС, Дејан Миловац.

Случај заједничке изградње стамбеног објекта са Поштом Црне Горе је само један од неколико послова за које је Павићевић био пријављен тужилаштву и за што су све ово вријеме постојали докази и обимна документација.

Када је конктетно овај посао у питању, МАНС је сумњичио директора Поште Милана Мартиновића и Одбор директора да су приликом склапања уговора из 2008. године, са Павићевићевом фирмом ЗИБ у посао ушли без икакве гаранције од стране те компаније да ће посао бити комплетиран на вријеме.

На овај начин нису адекватно заштитили интересе овог државног предузећа што се на жалост у случају сарадње са ЗИБ-ом показало као велика грешка.

И поред тога што је постојао довољан основ за једнострани раскид уговора са ЗИБ-ом, челни људи из Поште то питање никада нису ставили на дневни ред.

Случај пословне сарадње са Поштом Црне Горе, те начин на који је временом повећавана спратност заједничког објекта, отвара огроман простор за сумњу да је Павићевић користо своју позицију и овлашћења у области урбанизма како би за себe и своју компанију обезбиједио што већу имовинску корист.

Као једини разлог за непоштовање уговора са Поштом Црне Горе као државном фирмом, намеће се намјера Павићевића да кроз изградњу већег објекта за себе прибави већу имовинску корист.

И поред тога што је добро што се тужилаштво почело озбиљније бавити Павићевићем, остаје отворено питање због чега је тужилаштву, у овом конкретном случају, било потребно готово осам година да отвори истрагу и да ли ће неко у тужилаштву због тога сносити одговорност.

Подсјећамо да је МАНС тада осим Павићевића тужилаштву пријавио и директора Поште Милана Мартиновића, али и Бранимира Гвозденовића због заједничког учешћа у сумњивим пословима који су укључивали некретнине Аца Ђукановића брата бившег премијера, као и Ратка Вујачића, кума бившег министра иностраних послова Милана Роћена.

Очекујемо да ће и у овим случајевима који се везују за Павићевића бити ускоро отворена истрага, те да у тужилаштву неће дозволити да било који од пријављених случајева застари.

 

ИН4С

Коментари
CONTE
CONTE: Ma nemojte ljudi..Brano je posten i istinit .Covjek od rjeci,
28.03.2018 09:48
bodljikavo prase
bodljikavo prase: Ne zna se ko je vece dno u tome mansu. A cekaj. Zna. Dejan Milovac. Vele da vise nije pripadnik lgbt populacije?
31.03.2018 09:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar