Ћирилица Latinica
16.01.2018.
Хроника

Мужу украла 1.000 евра да би се купио пиштољ за његову ликвидацију

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

У Бару се не стишавају страсти након покушаја убиства Нусрета Личине (41) званог Малика, на кога је у четвртак вече пуцао косметски Албанац Валтон Дурај (21), запослен у шушањској пекари „Бијели голуб“.  

Личина, који је задобио четири прострелне ране док је одмарао на тросједу властитог дома у насељу Илино, опоравља се у барској Општој болници. У притвору се осим Дураја налази и супруга рањеног, Сабиха, која је осумњичена за саучесништво.

Процурило је да је покушај убиства у породичном дому Личине организовала  управо Сабиха Личина (33), родом из Тутина,  која је по свој прилици била у љубавној вези са 12 година млађим пекаром.

Нове незваничне информације из истраге указују да је Сабиха чак из личног сефа свог супруга, иначе локалног привредника, отуђила 1.000 евра које је Дурају дала за набавку пиштоља којим је планирана Нусретова ликвидација.

Као што је „Барски портал“ већ писао, Дурај је имао привремени боравак у Бару , а стално је настањен у селу Хас, у косметској општини Призрен.

Пекар је, како се сазнаје, кућу Личине често посјећивао, нарочито док је Нусрет боравио у Њемачкој, а поједини медији, позивајући се на информације из истраге, устврдили су да су Личине водиле „двоструке животе“.

Су­пру­га ра­ње­ног Ба­ра­ни­на и Дурај, не­ги­ра­ли су најприје кри­ви­цу пред полицијским инспек­то­ри­ма, ме­ђу­соб­но се оп­ту­жу­ју­ћи за ра­ња­ва­ње.

Осумњиче­на је твр­ди­ла да је у мо­мен­ту пуц­ња­ве би­ла у тоале­ту, те да ни­је чу­ла шта се де­ша­ва, што је инспекторима постало сумњиво.

У кући, срећом, у тренутку напада нису боравили малољетни син и ћерка брачног пара Личина. Дјеца се тренутно налазе код стрица.

Валтон Дурај и Сабиха Личина у суботу вече одведени су на саслушање у Више тужилаштво у Подгорици, гдје им је одређено тужилачко задржавање од 72 сата.

Нусрет Личина је у Бар доселио из околине Берана. Власник је фирме која се бави кованом браваријом, и важи за успјешног и узорног пословног човјека. Осумњичени Дурај ухапшен је у Сутомору дан након покушаја убиства, и то у аутобусу који саобраћа према Косову и Метохији, док је покушавао да побјегне. Пиштољ којим је ранио Личину нађен је у једном апартману који је пекар користио за становање, недалеко од куће породице Личина.

 

 

 

 

Коментари
Blagojevic
Blagojevic: E to bila liepa smrt. Da te ukrka u tvojoj kuci njen punjač, kojega je finansirala tvojim parama i dala mu tvoje pare da kupi pistolj da te ubije. Ovaj Bar je postao nazalost mjesto za snimanje najludjih krimi filmova i serija po istinitim dogadjajima. Sacuvaj Boze. Spasi Boze.
16.01.2018 01:25
Slavica
Slavica: Sta da se kaze osim da je evidentno da ludilu nema kraja. Bar je odavno najnesigurniji grad za zivot. Nakotilo se i divljaka sa svih strana, spremnih na svasta. Ova zena je bila u sustini previse glupa, a tupan pekarski Kalimero se zaljubio, mora da mu je prva bila pa ne bi odbio ni da ga pojede zivog da je to od njega trazila.
16.01.2018 01:30
Slobodan
Slobodan: Pa nece valjda pored pune kuce ici da se uzajmi nedje?!
16.01.2018 08:43
Selim
Selim: dobro je da nema zrtvi. mala mocno djeluje. ima zanosne okice ali me razocarao njen postupak. ljubavila sa ovim klosarom.pi.pi.pi.
16.01.2018 10:47
Don
Don: Kada se seljaci dohvate grada pa ne znaju sta ce sa sobom prvi put su i njen muz i ona vidjeli asfalt sa 18 godina zivota i pokondire se cim sidju sa planine.
20.01.2018 19:29
Dino
Dino: U pitanju je droga dodli albanci da ga dokrajce zena mu je alibi... imaju djecu pa ce njima da sude...
05.09.2019 20:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar