Ћирилица Latinica
14.11.2020.
Хроника

Мјесец дана од нестанка Баранина Адиса Спахића, родитељи траже истину

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Навршило се мјесец дана откако је мистериозно нестао Баранин Адис Спахић (33). Његова породица је данас поновила апел да им се јави ко год има било какву информацију.

Родитељи апелују на надлежне државне институције, али и све који имају било каква сазнања о њиховим сину, да им кажу да ли је жив.

Њему се губи сваки траг 14. октобра, када је око 11 сати из Бара кренуо ка Подгорици, да “негдје одвезе свог шуру Дамира Хоџића”.

Према полицијским информацијама, дан раније Хоџића је из Бара, у којем је илегално боравио, до надомак Подгорице довезао његов отац.

Полиција није успјела да им уђе у траг, али наводно постоји снимак са надзорне камере који је забиљежио њих двојицу у истом аутомобилу, пишу "Вијести".

Спахићева мајка Мирсада, јуче је “Вијестима” казала да мјесец дана не зна ништа о сину, који је 14. октобра изашао из њиховог фризерског салона и обећао да ће се вратити поподне.

“Мој син није криминалац, нити има било какве везе и са чим што се дешава у Црној Гори на пољу криминала. Има двоје дјеце, сина од осам и кћерку од двије и по године. Радимо скупа у фризерском салону и сасвим нормално живимо. Тог дана када сам га посљедњи пут видјела, реновирали смо салон и то од 2.500 еура које сам добила као помоћ предузетницама. Док смо радили рекао ми је - ‘Мајко, идем до Подгорице да негдје пребацим Дада (Дамира Хиџића)’. Рекла сам му да се не задржава превише, јер су мајстори у салону. Казао је да неће.... Од тада га нема, а ми проживљавамо агонију, јер не знамо ништа о њему”, казала је.

Објашњава да су јој и у полицији, када су пријављивали нестанак, рекли да јој је син “чист као суза”.

“Никада није учинио ништа незаконито, нити има иједног пријатеља из свијета криминала. Тог дана пошао је да одвезе шуру, са којим ни на један начин није пословно везан. Ми нисмо ни знали да је Дадо у Црној Гори, јер је прије тога боравио у Сарајеву од када је депортован након што је одслужио казну због изнуде. Нисмо знали ни да то што ће га негдје одвести колима може да има било какве посљедице”, казала је она.

Спахићеви родитељи кажу да су огорчени што надлежни пун мјесец не могу да уђу у траг ни њиховом сину, ни Хоџићу, па чак ни аутомобилу којим је тог дана Баранин око 11.40 сати прошао кроз тунел "Созина".

“Из неког разлога наши пријатељи, Хоџићеви и родитељи наше снахе, нестанак су прво пријавили на Жабљаку. Не знамо због чега, али ако је тамо виђен, молимо све људе, а вјерујемо да их има добрих, да нам дају било какву информацију о њему. Србијански медији свакодневно пишу о нестанку, али нико не прецизира да ли нам је син жив или мртав. Њега (Адиса), ако је жив, молимо да се јави макар свом сину Џану, јер ми не знамо како да му објаснимо то што му оца нема већ мјесец”, казали су они.

Додају да им је нејасно да им полиција још не говори је ли њихов син било куда изашао из Црне Горе:

“Пошли су аутомобилом, то није игла да може проћи неопажено. Скидали су снимке са надзорних камера у Спужу, Даниловграду, Подгорици... али нама ништа не говоре. Молимо их да нам кажу истину, каква год да је. Први пут се срећемо са овим, јер Адис никада није направио ниједан проблем и не знамо што да радимо и коме да се обратимо да нам помогне”, поручили су Спахићи.

Према сазнањима “Вијести” из истраге, сигнал Спахићевог мобилног телефона посљедњи пут је евидентиран непуна четири сата након што је прошао кроз Созину.

Међутим, није прецизирано гдје се он тада налазио.

Овај Баранин нестао је на путу од Бара ка Подгорици, а наводно од тада нема ни Хоџића.

Хоџић је један од најближих сарадника недавно убијеног Баранина Алана Кожара.

Та криминална група годинама је уско срађивала са земунским и шкаљарским криминалним кланом, пишу "Вијести".

Коментари
Roko
Roko: Svi pricaju da je dobar momak, valjda nije platio ni kriv ni duzan nesto sto mu je taj sura nedje eventualno zasluzio. Daj Boze da ga nadju zivog i zdravog pa sto god da je
14.11.2020 10:07
Nurija
Nurija: Dace BOG da se vratis ziv svojim postenim DOBRIM roditeljima I svojoj porodici .
14.11.2020 13:28
Dzoni
Dzoni: Ne poznajem ga ali njegova faca govori da je dobar covjek nadam se da je zub o da ce se vratiti svojoj porodici
14.11.2020 15:04
Eri
Eri: Dobar covjek licno ga znam u kucu mi je bio nemam rijeci molim Boga da se ziv i zdrav nadje da djeca rastu uz njega Bog je Veliki 😥😥
14.11.2020 20:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar