Ћирилица Latinica
16.03.2018.
Хроника

Нови детаљи у афери "ТО Бар": Паре од туристичких такси трпали у џепове

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Још 13.октобра прошле године Основно државно тужилаштво у Бару формирало је предмет поводом сумњи да су вршене финансијске малверзације у Тутистичкој организацији Бара, на чијем је челу до прије неколико дана била Неда Ивановић, кадар владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС).

Како је „Барском порталу“ званично потврђено из ОДТ Бар, сумња се да су вршене злоупотребе компјутерског програма за електронску пријаву туриста у Туристичкој организацији Бар.

Тај предмет, како нам је потврдила Јелена Ђуковић, самостални савјетник за слободан приступ информацијама у ОДТ Бар, налази се у фази извиђаја.

Како је Ђуковић навела у одговору на наша питања која смо поставили у вези са афером „ТО Бар“,  оптужница још није подигнута, нити је утврђен износ настале штете, па је самим тим за поступање у овом предмету за сада надлежно Основно државно тужилаштво у Бару.

Подсјетимо, практично само дан након што је ступио на дужност в.д.директора ТО Бар, оставку на ту функцију поднио је Предраг Ристовић, који је уједно члан Извршног одбора исте прганизације . Званично је то образложио сазнањем да је у конфликту интереса, јер као члан ИО не може бити и вршилац дужности директора .

Претходно је дневни лист„Слобода“ објавио информацију да су инспектори за привредни криминал отворили  истрагу о пословању Туристичке организације Бар, због финансијских малверзација. 

У периоду који је предмет провјера на челу те организације била је Неда Ивановић.

У каси ТО Бар, према писању „Слободе“ фали 120.000 евра, што је био сигнал да истражитељи крену у провјеру пословања.

“Слобода” је ексклузивно објавила и документ у којем се види да је Туристичка организација Бар платила око 6.000 евра рачун за потребе ДПС-а.

Дио средстава које је приходовала та организација, отуђен је, како се сумња, без одобрења ИО.

Када су утврдили да новац недостаје, чланови Управног одбора су алармирали полицију и тужилаштво, пише "Слобода".

Занимљиво је да је Ристовић на мјесто вршиоца дужности директора именован  дан прије него је досадашњој директотрици истекао мандат, па су се јавиле информације да је она заправо смијењена са функције након што је ИО констатовао бројне нерегуларности у пословању ТО.

У ОДТ Бар су нашем порталу потврдили и да је пријава да су вршене злоупотребе компјутерског програма за електронску пријаву туриста стигла из саме Туристичке организације Бар.

Коментари
Vlasnik apartmana, Čanj
Vlasnik apartmana, Čanj: E Nedo, Nedo. Nisi ti kriva. Kriv je sistem koji je stvorio ambijent da se vi na ovaj nacin igrate sa gradjanima. Narod dok gladuje vi se provodite narodnim parama po bijelom svijetu. Na razne sajmove, puni para, a nama solite pamet koji se bavimo turizmom da prijavimo svakog gosta. Kakvu ste poruku ovim poslali ? Kolege ugostitelji, hocete li da prijavljiujete vise turiste ? Hocete li da punite dzepove DPS mafiji ? Da se oni provode a da vi nemate struju da platite kad dodje decembar, nego pravite ugovore na rate !? Do kad cemo ovaj jaram da trpimo. Zamislite, turističke takse su završavale u Nedin dzep, i ko zna s kim se talila jos. Glasao sam DPS nekada davno, i kunem dan kad sam to uradio. Jedva cekam da dodju ovi iz Fronta da vas sve pohapse i da vam vrate ovo sto njima radite sa sudjenjem i sto narodu uzimate iz usta. Koliko je Barana danas poslalo djecu u skolu bez para za uzinu ? Nedo, imas li ti za uzinu sebi i lopovima oko tebe ? Znas li Nedo sto znaci kad nemas djecu hranu da spremis. Ne znas, nisi radjala, inace bi znala...
16.03.2018 11:47
Edo
Edo: od mene sto se uzimali takse za turiste uzimali ste. Kad mi dodje turisticka naljeto u kucu u kontrolu, iskopiracu ovaj clanak da im dam. Nemote mi prilazit
16.03.2018 12:48
Limljani
Limljani: Umjesto penzionerske dane da provodis i Limljane ti ces Nedo u Spuz. Srozala si ionako srozan rejting bagre iz DPS-a
16.03.2018 12:50
Nedin drug
Nedin drug: Evo kako je muckala Neda, pogledajte ovaj video https://m.youtube.com/watch?v=-Dj0EuxFguI
16.03.2018 15:34
Slobo
Slobo: 120000-6000=114000???Zadatak za osnovce.U kasici ima 120000 e.Neko je uzeo 114000.DPSu je ostalo samo 6000..Odgovori da li bi bilo istrage da je DPS uzeo 114000 a tamo neko samo 6000 evra? Rješenje ovog problema tražiti u DPSu...
16.03.2018 15:52
Slobo
Slobo: U kasici se nalazi 120000 evra,tamo neko uzme 114000,a DPSu ostane samo 6000.Odgovori na pitanje:da li bi bilo istrage da je DPS uzeo 114000,a tamo neko samo 6000 evra.(zadatak je za niže razrede osnovne škole). Rjesenje ovog problema koji nije iz matematike nego iz racuna znaju u DPSu
16.03.2018 17:33
Kolega novinar
Kolega novinar: Ovim tekstom i zvanicnim odgovorom iz Tuzilastva ste zacepili usta svima. Oni su pokusali da se rehabilituju kroz ANB bilten "Dnevne novine", ali ste ih, vidim, docekali spremni ! Želim uspjeh u radu koji nije lak, za dobrobit Bara i Crne Gore. Uzdravlje !
16.03.2018 21:32
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar