Ћирилица Latinica
13.01.2020.
Хроника

Ново застрашивање новинара: Ухапшени уредници портала "ИН4С" и "Борба"

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Уредницима портала "ИН4С" и "Борба" Гојку Раичевићу и Дражену Живковићу одређен је притвор након информативног разговора у Основном државном тужилаштву. 

Раичевић и Живковић позвани на информативни разговор по налогу Основног државног тужилаштва, због вијести које је објављена, да је у Вили Горица у Подгорици дошло до експлозије.

Ту вијест су пренијели и објавили и регионални медији.

Основни тужилац Биљана Меденица одредила је притвор Раичевићу и Живковићу, а саслушање је заказано за сјутра у 9 часова.

ИН4С пише да остаје нејасно, због чега је одређено задржавање Раичевићу и Живковићу, будући да није наступила никава паника, те имајући у виду и да је објављено саопштење Управе полиције, која је дематновала да је ријеч о ескплозији, већ је наведено да се ради о електро квару.

У редакцијама чији су уредници лишени слободе оцјењују да је у путању, сасвим очигледно, координација неформалних центара моћи, полиције и тужилаштва у намјери да се Гојко Раичевић и Дражен Живковић, и портали "ИН4С" и "Борба" елиминишу са медијске сцене.

Функционер и посланик Демократског фронта, Славен Радуновић, оцијенио је да је невјероватно да су двојица уредника ухапшена због преношења информације на потпуно професионалан начин.

"ИН4С је чак у наслов ставио и знак питања, а у поднаслову да су информације још непотврђене. Борба је у наслову јасно нагласила да преноси вијест из Новости. Уз све то, на крају је и сама Управа полиције потвдила да се догодио инцидент, али да је изгорио трансформатор или слично" - казао је Радуновић.

Ово је нагласио да је у питању брутални напад на слободу медија.

"Режим губи живце. Народе, нека ово буде додатни подстицај да се окупљамо у још већем броју, ако је то уопште могуће послије фантастичних литија вечерас" - поручио је Радуновић.

Ово су наслови "спорних" текстова (ФОТО)

Коментари
Vasilije
Vasilije: Vijest o hapšenju ,po nalogu Medenica Lepe tuziteljka,prenijeli su svi nerezimski mediji!Nvo i svi slobodoumni novinari će sa gradjanima u 9 sati protestvovati ispred kancelarije Medenica!!!
13.01.2020 07:14
Milijana + Perica
Milijana + Perica: Ovakvi ratno huskaci su svojevremeno bili Milijana Baletic i Perica Djakovic oni su vidjeli kako se ogromna vojska iz Dubrovnika priprema da napadne Crnu goru i onda se digla kuka i motika sve rodoljubi patriote i juris na unesko zasticen grad ali kako nije bilo ni zengi ni vojske onda su patriote poceli da oslobadjaju Konavljane od pokretne i nepkretne imovine kamioni su isli prazni a dolazili puni to je ljaga za Crnu goru koja se nece sprati dovijeka. E sad ova dvoica uhapsenih vide sto niko ne vidi pa samo procitajte portal ovog Raicevica i recite u kojoj normalnoj drzavi taj portal nebi bio zabranjen a urednik u prdekanu. Nebojte se evo je stigao vojvoda sa sve sabljom i medaljom tu je i Medo i pipun miliciji je vise dosadilo da ih hapsi svaki drugi dan drs se gojko ovaj narod bez mozga je uz tebe.
13.01.2020 11:30
palikuce
palikuce: Pokusavate da palite narod"Pametnjakovici"hapsi policijo.
13.01.2020 12:43
Kaco
Kaco: Četničke portale koji siju mržnju treba zabraniti a novinare upristojiti, dovesti ih u red. Sa punom odgovornošću mi iz mahale starobarske možemo odraditi. Uvijek spremni, Mino, Basto, Gano, Šero, Ikota, Isidor, Šime, Duti i Dragan
13.01.2020 14:22
Boki
Boki: IN S4 uredništvo i novinare treba upristojiti jer barataju sa poluistinama i lažima. Dezinformiraju poštene građane.
13.01.2020 14:26
Laki
Laki: Mogu samo da vam se objese ove bijede prodate režimske. A vi komentatori koji se sladite nosite se sa smećarskim režimom u septičku jamu bagro izdajnička prodata
13.01.2020 14:55
B.B.B.
B.B.B.: Kaco vi iz mahale možete samo da se na šmrčete budaletine
13.01.2020 16:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar