Ћирилица Latinica
25.12.2018.
Хроника

Ново хапшење због покушаја убиства Баранина

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Службеници Управе полиције МУП-а – Специјалног полицијског одјељења су у садејству са службеницима Центра безбједности Бар данас, а у току даље истраге на расвијетљавњу кривичног дјела почињеног на штету Ј.Ђ. из Бара у августу 2018. године, лишили слободе М.Н. (33) из Бара због постојања основане сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело помагање а вези са кривичним дјелом убиство, а што се односи на планирање извршења убиства постављањем импровизоване експлозивне направе на мотоцикл оштећеног.

Ово се наводи у саопштењу Управе полиције достављеном "Барском порталу".

Полиција подсјећа да су  у претходном периоду, односно у септембру 2018. године, предузимајући активности на расвијетљавању догађаја из августа ове године, када је на главном барском булевару пронађена импровизована експлозивна направа а за коју се сумња да је била постављена на мотоцикл Ј.Ђ. из Бара, идентификовали и процесуирали лица за која се сумња да су починила наведено дјело.

"Полицијски службеници су државном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву против шест лица, од којих су четири лица лишена слободе и то Е.Ц. (26) из Пећи, Д.М. (25), Е.Н. (26), оба из Бара и Ђ.Ц. (25) из Будве. Полиција интензивно трага за А.Ј. и А.О. који се налазе у бјекству.

Ефикасним радом на расвијетљавању овог кривичног дјела и примјеном оперативних и истражних мјера и радњи полиција је дошла до сумње да су наведена лица планирала и припремала извршење више кривичних дјела убиство на територији Бара и Будве.

Полиција је од осумњичених лица одузела бројне предмете, више комада ватреног оружја и путничка моторна возила која су, како се сумња, коришћена за извршење ових кривичних дјела" - наводи се у саопштењу.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar